NyheterFoto: Snowboardforbundet

Foto: Snowboardforbundet

Check out med sivilarbeidern

Skrevet av Mette Mila, 10. Jun, 2011

BENTSEBRUGATA: Snowboardforbundets sivilarbeider har snart vært her ett år, vi har tatt en prat for å høre hva sivilarbeider Didrik Lomsdal Tønnessen har gjort dette året og hva han synes om siviltjeneste i forbundet.

Hvorfor valgte du Snowboardforbundet når du skulle ha siviltjeneste?

- Jeg valgte ikke Snowboardforbundet fordi jeg måtte i siviltjeneste, jeg valgte siviltjeneste fordi jeg hadde muligheten til å jobbe i Snowboardforbundet. Broren til en kompis av meg jobbet her før og jeg hadde hørt mye positivt om å jobbe her gjennom han. Alternativet var luftforsvaret, så da var valget åpenbart.

Hva har vært arbeidsoppgavene dine?

- I vinter har jeg jobbet med generell oppfølging av klubbene, hatt en del ansvar rundt Operasjon Rekkverk, NorgesCupen og NM i Trysil. Det blir mye kontorarbeid med ps og telefon, men jeg har også vært mye ute i bakken på ulike arrangementer.

Hvorfor tror du at du fikk jobben, hvilke kvalifikasjoner har du?

- Når man kommer rett ut av vgs har man jo ikke de villeste kvalifikasjonene for noen som helst jobb, men jeg har vært med å arrangere Skøyenåsen Open noen ganger, så det trakk vel opp litt. Også hjelper det godt at snowboard er noe jeg brenner for. Det hadde nok ikke vært like fett i padleforbundet. Dessuten hjalp det nok at jeg er småstrukturert, synes kontorarbeid er greit, at jeg liker å skrive og ha ansvar for ulike prosjekter.

Hva er det beste med å jobbe i forbundet?

- Hva kan man si? Alt? Man møter utrolig mange ålreite folk. Av alle jeg har møtt det siste året har jeg utrolig nok til gode å møte en skikkelig kjip person. Selv om det kan bli rimelig hektisk midtvinters er det hektisk på en laidback måte, så man tenker egentlig ikke over hvor stresset man er. Også er det jo NorgesCupen da. Roadtrip hver helg til spennende destinasjoner, god stemning i bakken og hytta. For ikke å snakke om at man kjører gratis i alle anlegg i Norge. Og at julebordet vårt var i mai. I Portugal.

Hva er det kjipeste?

- Det hender jo at ikke alt er på stell, så når man står alene i parken i Hemsedal etter stengetid, det er mørkt, snøstorm, gradestokken viser 20 blå og du må vente tre kvarter på preppern, så er ikke stemningen helt på topp. Til gjengjeld er det det eneste øyeblikket som sitter igjen som negativt.

Har du fått erfaringer her du kan bruke senere?

- Jeg har lært veldig mye om organisasjonsarbeid og hvordan idretts-Norge fungerer, markedsføring og noe økonomi. Også har jeg naturligvis fått et dypt innblikk i alle detaljene som skal til for å arrangere en bra snowboardkonkurranse, noe man faktisk kan risikere å få bruk for senere dersom man ønsker det.

Anbefaler du andre å begynne her og hvorfor?

- Som snowboarder skal du lete lenge etter et kulere og mer inspirerende sted å jobbe enn Snowboardforbundet. Ønsker du en lærerik og ukris siviltjeneste i et lekent og ungt miljø finnes det ikke noe bedre sted enn Snowboardforbundet.

 

Snowboardforbundet ser etter ny sivilarbeider og ønsker du å bli forbundets neste sivilarbeider så ta kontakt og slå av en prat med oss:D