NyheterVellykket Europacup i helgen

Vellykket Europacup i helgen

Full rapport fra Europacup SBX i Kongsberg

Skrevet av Henrik Thorsen, 07. Feb, 2012

Til tross for at de norske kjørerne ikke hadde helt hellet med seg, så ble det en knallhelg i Kongsberg, med 2 x Europacup i snowboardcross

Spanjolen Lucas Eguibar dro to seire av to mulige i herreklassen i den spenstige boardercrossløypa i Kongsberg skisenter under FIS Europacup helgen 4-5 februar.
De lokale kjørerne Christian Ruud Myhre, Lars Sandviken og Espen Garås kom til heatkjøring hhv lørdag og søndag. Stian Sivertzen, som har vunnet i hjemmeløypa flere ganger tidligere, er i USA og forbereder seg til verdenscup og tok i år ikke turen hjem for å delta. Christian Ruud Myhre reiste til USA søndag morgen for å linke opp med Stian og deltok derfor ikke søndag. På damesiden vant Klara Koukalova fra tsjekkia lørdag og franske Lorelei Schmitt søndag. Fra Norge deltok Tonje Johnsen, Synne Skjøtskift og Susann Bakken.

Arrangørene Kongsberg skisenter og KIF Snowboard fikk skryt for opplegget og løypa. Både utenlandske coacher og kjørere var meget begeistret for den tøffe løypa. Den beste europacupløypa de hadde kjørt i, sa mange. Det var god stemning hele helgen. Neste år blir det verdenscup i boardercross i Kongsberg. FIS renndirektør Uwe Beier kom til Kongsberg fredag og fikk omvisning i løypa og ble presentert for Kongsberg´s ambisjoner og planer om verdenscup.  Han var såpass fornøyd med det han så at det kan vanke verdenscup i Norge og Kongsberg i 2014 og 2015 også.

Until then..... opp i løypa for å trene boardercross! Dette er og blir tøft!

Laagendalsposten dekket selvfølgelig også eventet, så du kan lese enda mer her

Artikkel nr 1 fra Laagendalsposten

Artikkel nr 2 fra Laagensdalsposten

Bildeserie fra Laagensdalsposten

Resultatliste finner du her

Og en finfin video!

Video Europacup Snowboardcross: