NyheterSilje på trening i Aspen Foto: Snowboardforbundet

Silje på trening i Aspen Foto: Snowboardforbundet

Get Ready To Rumble!

Skrevet av Trude Alnæs, 26. Jan, 2012

X-GAMES, USA: I Norge er det stort. i USA er det større. For mange av utøverne er det størst. Fra torsdag til søndag denne uka er det er duket for X-games i Aspen, Colorado.

 

Stjernespekket norsk lag i toppform

Det er ingen tvil om at Norge viser muskler i Snowboardverden om dagen. Hele ni norske kjørere står på deltagerlisten når vinter X-games arrangeres for 15. gang. I fjor møtte 114 200 tilskuere opp på arenaen, og nær 40 miliioner så eventet på TV. Det er ingen grunn til å forvente lavere oppslutning i år.

Torstein er en av favorittene

I fjor ble Torstein Horgmo (24) fra Trondheim ble historisk da han landet tripple cork i Big Air-konkurransen. Youtube- klippet har siden blitt spilt over seks milioner ganger. – Han er favoritt, mener landslagssjef Thomas Harstad, - men det er det mange andre som er også. Uansett har Torstein et gull å forsvare, og ett å jage. Trondheimsgutten står foreløpig uten medalje i Slopestyle.

Debutant med medaljehåp

Kongsbergjenta Silje Norendal (18) er for første gang invitert til X-games i Aspen. Hun har blant annet markert seg med fjorårets sølvmedalje i X-games Europa. –Jeg har begynt å glede meg veldig! Forteller hun via Skype. –På en god dag kan Silje hevde seg helt i toppen, men hun er her først og fremst for å lære, sier Harstad.

Stian Sivertzen sulten på revansje

Før den livstruende skaden i 2010 tok Stian bronsemedalje i X-games. Nå har beina begynt å lystre igjen, og vi skal ikke se bort i fra at han kan få sin virkelige revansj denne helgen. –Det hadde vært helt rått! meddeler Sivertzen.

Fra Norge stiller: Kjersti Østgaard Buaas (Trondheim), Silje Norendal (Kongsberg), Gjermund Bråten (Torpo), Ulrik Badertcher (Nittedal), Mikkel Bang (Oslo), Torgeir Bergrem (Trondheim), Torstein Horgmo (Trondheim), Stian Sivertzen (Kongsberg) og Joachim Havikhagen (Geilo).