Jenta tok bronse i NM denne uka. Vi har slått av en prat med talentet. Foto: Snowboardforbundet

Møt: Susann Jaritz Bakken

Skrevet av Thea Vangbæk, 28. Mar, 2012

Susann Jaritz Bakken er et noe uomtalt talent. Selv om hun ble nominert som Norges mest sexy snowboardjente av Tacky, er det ikke dét Geilojenta burde være kjent for. I sekken har hun med seg to førsteplasseringer i snowboardcrosskonkurranser fra i år, og en andreplass i Sveitsiske mesterskapet i sammen gren. Hun er ikke bare flott å se på - det er futt i denne jenta!

Denne uken deltok hun i NM i Snowboardcross, hvor hun vant bronsemedalje. Vi har tatt en prat med nittenåringen etter dagens innsats.

Hvordan har dagen vært?

-Dagen startet helt fantastisk. Det var veldig gøy å få førsteplass i tidskvalliken. Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle klare.

Susann hadde alle odds med seg da finaleheatet skulle kjøre, men falt dessverre og mistet ledelsen.

-Det er jo en klassiker at jeg tryner i finalen. Jeg tror Dina skar inn mot venstre der jeg og Silje var og da tryna jeg på første element. Jeg trodde jo løpet var kjørt, men så tenkte jeg på hva pappa pleier å si – boardercross er ikke over før man er i mål. Så da pumpa jeg meg nedover og tok tredjeplassen. Det var litt surt å tryne, men jeg er veldig fornøyd likevel.

Visdomsord fra papsen er aldri feil å ha med seg! Var føret og coursen bra?

-Coursen var veldig morsom. Føret var noe verre, det var litt slushy. Men det gikk overraskende bra likevel. Jeg syns jo det er litt kult når forholdene ikke helt optimale. Da blir det enda mer utfordrende, og da er det ekstra moro å gjøre det bra!

Geilojenta forteller at løypene i Snowboardcross er forskjellige fra hver gang.

-Jeg vet aldri hvordan coursen er før jeg er på konkurransene, så det er like spennende hver gang.

Susann in action! Foto: Preben Stene Larsen

Du ble jo nominert av tacky.no som norges mest sexy snowboardjente. Hva syns du om at du ikke vant?

-Jeg vant jo faktisk pollen, hehe. Men det var til syvende og sist redaksjonen i Tacky som avgjorde hvem som vant, så da ble det Dagfrid som vant. Det var jo ganske hyggelig å bli nominert da.

Susann var egentlig forberedt på å begynne studiene dette året, og hadde planer om å legge opp som konkurransekjører. Sånn ble det ikke. Studiene fikk vente og snowboard ble likevel prioriteten. Hun har vært med på flere SBX konkurranser denne sesongen og gjort det knakende bra spør du oss. Her er resultatene hun har på merittlista for sesongen 2011/2012:

1. Plass i norgescup på Kongsberg

1. Plass i norgescup på Geilo

2. Plass i norgescup på Geilo

2. Plass i Sveitsisk mesterskap i Lenk.

Nå kan hun si seg innehaver av bronse i norgesmesterskapet i SBX også.

-Jeg er veldig fornøyd med det jeg har oppnådd denne sesongen. Med tanke på at planen var å gjøre noe helt annet enn å kjøre brett, er det kult å ha oppnådd litt.

Hva skiller snowboardcross fra de andre grenene i snowboard?

-Boardercross er en veldig fair sport synes jeg. Det er førstemann ned og sånn er det. Det er alltid veldig spennende å kjøre i coursen sammen med fire eller seks andre. Da merker man konkurransen fysisk og det gjør at man blir pushet mye mer psykisk tror jeg. Man får jo et lite adrenalinrush.

Jaritz forteller at miljøet mellom snowboardcrosskjørerne er bra.

-Det er veldig fokus på at det skal være seriøst, men på et sånt nivå hvor det fortsatt er morsomt.

Snowboardcross er en gren innen snowboard som kanskje ikke får mest oppmerksomhet. Men likevel er det jo ganske kult å se på. Hvorfor tror du SBX får så lite hype?

-Det finnes først og fremst ikke så mange boardercrossløyper i Norge. Det er en i Kongsberg og så har det nettopp kommet en i Trysil. Jeg tror at for mange er Snowboard kun hopp og rails. Og på den måten går det litt i ring, fordi folk flest ikke vet så mye om snowboardcross fra før av. Da blir det mindre hype. Jeg tror det er viktig at alle er med å dra lasset. De som liker snowboardcross må vise det og stille opp når det er konkurranser.

Dette er vi helt enige i. Er du interessert i snowboardcross, så vis det. Møt opp på konkurransene, spre snakkisen og støtt grenen. Det er faktisk veldig gøy å se på!! Vi gratulerer Susann med en tredjeplass i Norgesmesterskapet i Snowboardcross.

NSBF

Årets bilde, årets kjører, året klubb. Hvem synes du fortjener prisene på snowboardawards? Gå inn på Playboard.no og stem! @playboard

Transworld Snowboard

Tacky