NyheterGlade vinnerne av dagens railjam Dina Treland og Øyvind Fykse

Glade vinnerne av dagens railjam Dina Treland og Øyvind Fykse

God stemning på railjam!

Skrevet av Thea Vangbæk, 29. Mar, 2012

Dagens railjam ble vellykket! Vi fikk se en DEL råe triks fra samtlige deltakere. Burn stilte opp med musikk og gratis drikke og snowboardforbundet vartet opp med pølser og toddy. Railjamen skulle være et uhøytidelig og sosialt arrangement, og det ble det også. Her er litt prat med de uoffisielle norgesmestrene i railing.

Av seniorene var det Dina Treland og Øyvind Fykse som vant hver sin rail som de kan disponere som de måtte ønske.

Dinas vinnertrick var cab 180 på railen.

-Det var litt sketchy. Jeg føler jeg kan det trikset litt bedre enn jeg gjorde der. Det var jo litt fartsproblemer i bildet! Men det var veldig gøy å kjøre da. Med en gang jeg fikk inn teknikken og fikk drahjelp, ble det mye bedre.

Dina har vunnet en hel rail for dagens prestasjon. Vi lurer selvfølgelig på hva hun vil gjøre med den.

-Hvis det er mulig skal jeg donere railen til Fonna. Jeg tenker enten der eller Tryvann, men de har jo en del bra rails fra før av, så jeg tror det blir Fonna hvis det lar seg gjøre. Det er jo ikke så lett å ha den selv når man bor midt i Oslo!

Wørd..! Herrenes beste i dag var ingen ringere enn Øyvind Fykse. Vinnertrickset var snurr, snurr og snurr, Øyvind vet ikke helt selv en gang, men kult var det å se på! Hva han skal gjøre med railen han har vunnet er han heller ikke sikker på.

-Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med railen, jeg. Lokalbakken min har masse rails fra før av så der blir den sikkert litt overflødig. Jeg vil hvertfall sette den et sted hvor ALLE kan kjøre på den. Kanskje i nærheten av hagen min, men alle kan fortsatt kjøre på den.

Det syns vi høres ut som en god idé. Vi spør Øyvind om hva han syns om jamen.

-Opplegget var veldig annerledes enn jeg hadde tenkt. Setupen var litt rar. Du måtte venne deg til at railen stod som den gjorde. Den stod jo helt inntil veggen. Farten var litt dårlig også, men det var veldig kult å være med selvfølgelig.

Øyvind skal etter planen delta i morgendagens Big Air konkurranse og vi ser frem til flere spektakulariteter fra denne karen.


Juniorvinnerne Anders og Chrisine fikk med hver sin rail hjem!

Blant de yngre klassene som deltok i jammen i dag var det Christine Nymoen og Anders Suua som stakk av med seieren. Vinnertrickset til Christine var frontsideboard to fakie. RÅTT! Vi spør hvordan dagen har vært.

-Det har vært veldig bra i dag, men det var dumt at slopestylekvalliken ble avlyst. Det var utrolig morsomt å vinne min egen rail. Jeg bor jo på en gård, så jeg har et stort jorde jeg kan ha den på. Jamen var veldig morsom, det kunne ikke vært bedre, gliser hun.

Hvis vi fikk det riktig var vinnertrikset til Anders Suua en frontside blunt til swich 5050 cab 3 av. Wow.. Gratulerer Anders!

-Takktakk! Det var veldig kult å kjøre i jamen. Det var litt sketchy oppsett. Railen var alt for nærme teltet spør du meg. Men jeg fikk drahjelp så da funka det bra. Glien var jo ikke optimal.

Hva i alle dager skal du gjøre med railen da montro?

-Den skal jeg donere til klubben min, Grenland Snowboardklubb. Det blir bra å fa litt flere rails i bakken. Vi vant jo operasjon rekkverk også, så det begynner å bli bra det her! Jeg går på NTG og bor på Geilo, så jeg har strengt tatt ikke bruk for railen selv, siden jeg nesten aldri er hjemme.

Anders tok sølvmedalje i norgesmesterskapet i snowboardcross i går. To pallplasser på to dager, det er ikke feil! Vi får se mer til Anders og flere av de andre deltakerne i morgendagens Big Air konkurranse. Stay tuned!