NyheterKjersti og Aleksander tok halve kongeriket. Foto: WSC

Kjersti og Aleksander tok halve kongeriket. Foto: WSC

Guldemond tar gull!

Skrevet av Thea Vangbæk, 19. Feb, 2012

Finalen i slopestyle for herrer hadde også mange overraskelser å by på og det hele ble utrolig underholdende. Chas Guldemond er nå utnevnt verdensmester i slopestyle etter utrolige prestasjoner. Kjersti og Aleksander leverte også varene i dagens finaler. Dette var gøy!

-Jeg er helt klart fornøyd med dagen. Det har vært kjempegøy å kjøre, gliser en fornøyd VM gullmedaljist. Han bekrefter at han skal stille til neste VM også, selv om han da er fyllt 30.

Sebastien Toutant ble sittende i "hot seeten" til siste kjører skulle sette utfor og avslutningen på snowboard VM kunne ikke blitt bedre da Chas banka inn en heftig poengsum i aller siste liten.

-Det er utrolig bra at arrangementet får så mye dekning i media. Endelig får sporten litt oppmerksomhet! Jeg er fornøyd med en andreplass. Jeg har fått kjøre med noen av mine beste venner. "They killed it", smiler han.

Seppe Smits fra Belgia havnet på en vel fortjent tredjeplass etter dagens finale.

-Jeg er utrolig glad for å være her. Det er viktig å nyte det man driver med.

Vi kunne ikke vært mer enige.

Aleksander og Kjersti tok halve kongeriket

Aleksander Østereng kjørte utrolig bra i dag. Han landet et fenomenalt sisterun og havnet på en femteplass, noe som er utrolig bra i et verdensmesterskap.

- Jeg tok meg tid til å se utover folkemengden på det siste hoppet, så bare et hav av folk og hørte et stort brøl. Det er utrolig kult at folk heiet på meg og resten av de som kjørte!

Kjersti kjørte også veldig bra i damefinalen og var fornøyd etter at konkurransen var ferdig: - Jeg gjorde alt jeg hadde planlagt og skulle gjerne landet det siste runet men totalt sett er jeg utrolig glad og fornøyd etter danges kjøring. Det var vannskelige forhold med speilblank is som gjorde det rimelig sketchy å kjøre.

Her er resultatene fra finalen i slopestyle for herrer:

1. Chas Guldemond US 87.9
2.
Sebastien Toutant CA 86.8
3.
Seppe Smits BE 76.3
4.
Eric Beauchemin US 75.9
5.
Aleksander Østreng NO 74.4
6.
Sven Thorgren SE 66.7
7.
Tyler Flanagan US 63.1
8.
Roope Tonteri FI 59.5
9.
Mark McMorris CA 36.9

Resultatene i Slopestyle damer:

1. Spencer O'Brien
2. Jamie Anderson US 78.9
3. Enni Rukajaervi FI 74.5
4. Cheryl Maas NL 64.3
5. Shelly Gottlieb NZ 63.1
6. Kjersti Østgaard Buaas NO 62.1
7. Jodie Karlinski US 53.5
8. Megan Ginter US 48.9
9. Ty Walker US 28.7
10. Urska Pribosic SL 25.3