NyheterSilje falt fra medalje. Foto: Matt Pain

Silje falt fra medalje. Foto: Matt Pain

– Gull eller ingenting

Skrevet av Peter Gløersen, 10. Mar, 2017

Silje Norendal gikk «all in» i Hafjell, men falt på siste hopp og gikk glipp av medalje i X Games Norway.

– Jeg har sagt at jeg skulle gå «all in» i X Games Norway, og det gjorde jeg. Det var gull eller ingenting, men dessverre ble det ingenting, sier en følesesladd Silje Norendal etter finalen i slopestyle.

Kongsbergjenta imponerte stort med et run bestående av cab 900, frontside 540, switch backside 540, men klarte ikke lande backside 720en hun prøvde på sistehoppet. Dermed hadde Norendal, i motsetning til mange av de andre finalistene, vist at hun håndterte å rotere alle fire forskjellige veier.

– Det er ekstremt frustrerende. Det skal ikke gå galt på det siste hoppet. Jeg var helt sikker på at jeg skulle stå. Jeg trodde jeg hadde nok fart, men jeg vet at jeg trenger ekstra mye fart for å lande trikset på den måten jeg gjør det. Uansett er jeg stolt av å ha holdt meg til planen og jobbet hardt for å sette mitt beste run, sier Norendal.

Gull til Gasser
Anna Gasser viste at progresjonen for jentene har kommet langt da hun landet en run med en cab dobbelcork 900. Amerikanske Julia Marino gjorde også det imponerende trikset – begge til stor hyllest fra det norske publikumet. Marino gjorde imidlertid en 360 i sitt run, mens Gasser gjorde backside 720. Dermed ble det østerrisk gull i Hafjell. Medaljegrossisten Jamie Anderson snek seg inn mellom de to dobbelcorkende-jentene med et stilfullt run med høy vanskelighetsgrad.

– Folk har ikke troen på meg i big air
Selv om medaljen glapp for Norendal er hun offensiv foran lørdagens big air.
– Jeg gleder meg til big air i morgen, og håper jeg kan overraske der. Folk har ikke troen på meg i big air – og tror slopestyle er min greie, men jeg viste i dag at jeg har et stort triks på lager og så håper jeg kan komme med noe nytt også. 

Foto: Gaute Haaversen-Westhassel