NyheterGull til Gasser!

Gull til Gasser!

Skrevet av Peter Gløersen, 22. Feb, 2018

Jentenes finale hadde skyhøyt nivå, og Anna Gasser og Jamie Anderson kjempet om gullet til siste hopp.

Anna Gasser har vært i front av å pushe pogresjonen blant jentene, og i natt fikk hun gullmedaljen hun fortjente. Med backside dobbel 1080 og cab dobbel 1080 viste østerrikeren hvor langt jentesnowboarding har kommet de siste årene – noe de ikke fikk vist da slopestylekonkurransen i OL blåste bort. 

Jamie Anderson ledet konkurransen frem til Gasser satte utfor som siste kjører i finalen. Da hadde den amerikanske jenta landet cab dobbel 900 og frontside 1080. Gullvinneren fra slopestyle prøvde seg på cab dobbelcork 1080 i sitt siste forsøk, men falt. Det trikset landet imidlertid Gasser og tok gull. 

Bronsemedaljen gikk til en jente som har imponert stort i OL.  16-åringen fra New Zealand gjorde en gigantisk switch backside 900 og en dobbel backflip.  

Dermed gikk historiens første olympiske medaljer i big air til Anna Gasser, Jamie Anderson og Zoi Sadowski Synnott.  

Da ble det dessverre ikke medalje på Silje Norendal i Pyeongchang. Kongsbergjenta gjorde en cab 900 og backside 720. Det er samme trikskombinasjon som hun vant X Games i Hafjell med forrige sesong, men det holdt dessverre ikke i på Alpensia stadion.  
– Å være en del av denne fantastiske finalen er kjempekult. Jeg er kjempeglad på Anna sine vegne. Jeg har ting å jobbe med, og alt i alt har det vært et godt OL, sier Norendal.

OL nærmer seg slutten, men før det er helt ferdig skal gutta ut i big air finale. Natt til lørdag, klokken 02:00, krysser vi fingrene for Torgeir Bergrem.