NyheterStian vant i dag. YEAAAAAAAHHHHH STIAN!!

Stian vant i dag. YEAAAAAAAHHHHH STIAN!!

Gull til Stian i verdenscupen i snowboardcross

Skrevet av Julie Berge, 14. Mar, 2012

Stian Sivertzen (22) er tilbake og har i dag tatt gull i verdenscupen i snowboardcross i Italia i dag! For første gang etter skaden står Stian øverst på pallen. Vi gratulerer Stian Sivertzen med gull i verdenscupen i SBX i dag, det var virkelig fortjent og en utrolig prestasjon!

- Dette har jeg venta på lenge!  

Etter å ha kvalifisert som nummer to i går, med den beste tiden i verdenscupen hittil i år, var Stian Sivertzen kjempefornøyd og klar for dagens finale. I dag vant snowboardcrosskjøreren fra Kongsberg alle heat og tok gull i Italia. 

- Dette var utrolig gøy! Alt fungerte veldig bra og jeg hadde godfølelsen hele veien. Dette har jeg venta på lenge, sier Sivertzen. 

Gullvinneren var sekunder unna pallen i X Games, men da falt han i siste sekund. Nå klaffet alt og resulterte i stort comeback. Etter at han ble skadet i 2009 er dette den første store seieren for Stian:

- Det har tatt lang tid å komme tilbake og at alt klaffet i dag var veldig moro, sier Sivertzen.

Jonte vurderer å bli norsk etter dette. Foto: Odd Einar Havikhagen

- Dette er den lykkeligste dagen i min idrettskarriere sier landslagstrener i snowboardcross Jonte Grundelius. - Han har vært ute med alvorlig skade, og nå tar han gull i worldcup, det er veldig stort, sier han stolt 

Etter triumfen i dagens verdenscupkonkurranse kan Sivertzen glede seg over både et gull, men også over bedre plassering i totalrankingen i verdenscupen.  Andreplassen gikk i dag til amerikanske Alexander Tuttle og Tony Ramoin fra Frankrike kom inn som nummer tre i konkurransen som fant sted i Valmalenco, Italia. 

- Jeg tar meg et glass champagne nå, men det blir nok ikke så mye feiring i kveld, for det er ny kvalik i morgen og finale på fredag. Det hadde vært utrolig moro å gjøre det bra i siste konkurransen også, sier Sivertzen som vil gjøre en siste  innsats i verdenscupavslutningen, før han skal hjem til NM.  

Joachim Havikhagen (20) fra Geilo kjørte bra, men røk dessverre ut i heat to under dagens finale.