NyheterAndré Berg tok gull i Schladming. Foto: Karl Filip Singdahlsen/NIF

André Berg tok gull i Schladming. Foto: Karl Filip Singdahlsen/NIF

Gullgutten vant gull

Skrevet av Peter Gløersen, 21. Mar, 2017

André Berg imponerte stort og tok gull i Special Olympics World Winter Games.

– Det kicket jeg får av å stå på start når jeg skal konkurrere har ikke noe med medaljer å gjøre. Det er kun kjøreglede, sa André Berg til Snowboardforbundet tidligere i vinter, etter å ha blitt tatt ut til Special Olympics World Winter Games. 

Hans sunne holdning til snowboard viste seg også å være nøkkelen til suksess, for denne uka tok han gull i nettopp Special Olympics World Winter Games – verdens største vinteridrettsarrangement for utviklingshemmede utøvere.

– Det var nesten et lite sjokk. Det er første gang jeg er med i et slikt profesjonelt løp, men jeg kjørte bra. Jeg så for meg løypa i hodet før start og fikk bra pushing fra coachen, Biayna. Hun er en knalldame som gir meg gode tips og råd. Jeg tenkte at jeg måtte huske på svingene og det klarte jeg, sier André etter super G-gullet i østerriske Schladming.

 

Gullvinner André Berg med trener/knalldame Biayna Sardarian. Foto: Karl Filip Singdahlsen/NIFSnowboardforbundets prosjektleder for inkludering, Biayna Sardarian, er trener for André i Schladming.
– André kjører bare fordi han synes det er kjempegøy også blir dette en bonus. Da er han for meg den perfekte utøver. Jeg er veldig stolt av André nå, sier Sardarian, som er overrasket over hvor stort arrangementet er.

Det er ikke bare hans egen trener André Berg har imponert i Østerrike. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne stiller seg også i køen av gratulanter:
– Jeg blir bare mer og mer imponert. Det å ta gull i snowboard er ikke for hvermansen så jeg er veldig imponert over André sine prestasjoner her i dag. Det er rørende å være her, og gir meg utrolig mye å se idrettsgleden til utøverne. Det står skikkelig respekt av det trenerne, foreldrene og ikke minst utøverne gjør. Jeg blir nesten målløs, sier Horne.

André kjører Unified Games tirsdag, mens han senere i uka skal delta i slalom. Når han kommer hjem har han imidlertid planene klare for hva han vil bruke tiden sin på:
– Jeg skal prøve å få flere ungdommer til å prøve å kvalifisere seg til Special Olympics World Winter Games, sånn som meg. Dette vil jeg virkelig anbefale til andre, sier André, som er medlem av Trondheim Snowboardklubb. 

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne og president i Norges idrettsforbund, Tom Tvedt, var heldige nok til å få hilse på «the man, the myth, the legend» – André Berg. Foto: Karl Filip Singdahlsen/NIF