NyheterKim Christiansen er klar for NM. Er du? Foto: WSC 2012

Kim Christiansen er klar for NM. Er du? Foto: WSC 2012

Halfpipe-NM rett rundt hjørnet!

Skrevet av Dagfrid Forberg, 18. Mar, 2012

- Det er helt rått! gliser tidligere verdensmester og legende Kim Christiansen fra Drammen, som sammen med en rekke andre gamle og nye pipefrelste sjekket ut gravitasjonskreftene i superpipen i det fine vårværet i Wyller i dag. - Det er skikkelig gøy å kjøre igjen, og med denne pipen er det jo bare å stille i NM for noen og enhver! sier han. Det er kun en uke til NM i halfpipe søndag 25. mars, og bare et steinkast unna Oslo sentrum byr Oslo Vinterpark fortsatt på knallforhold med mye snø i alle nedfarter og superpipen i topp stand.

Gamle helter møter unge kanoner under NM

Det ryktes om at en rekke gamle pipehelter vil ta turen til Oslo neste helg for å delta i pipe-NM. De gamle legendene vil måtte bryne seg på et arsenal av unge kjørere, og ikke minst landslaget som kommer hjem til Norge etter en lang sesong som ble avsluttet med European X Games sist uke.
- Alle de beste kjørerne kommer! forteller NM-sjef Henrik Thorsen. - Jeg oppfordrer alle til å komme og se på, det blir show ved pipen, og god stemning. Dessuten er det gratis!, forteller han.

Viktig med superpipe i Norge

- Det er skikkelig moro at vi har fått en superpipe i Oslo, synes Kim Christiansen som selv har kjørt pipe internasjonalt i mange år. - Det er også sykt viktig, uten bra anlegg får jo ingen mulighet til å kjøre pipe i Norge. Nå må Fabian Stang holde ord og være med og sikre at vi får denne pipen å kjøre i mange år fremover. Han lovet det under Snowboard-VM her i februar, så da må vi bare minne han på det fremover, smiler Christiansen.

De beste folka som shaper pipen

Oslo Vinterpark vil gjøre sitt ytterste for å stille med en best mulig pipe, og ser an vær og føreforhold om den kan åpnes for trening også på tirsdag kveld.
- Alle så jo hvor bra pipen var under VM. Kjørerne digget den! Superpipen er laget av Snow Park Technologies som også lager pipene til X Games, Dew Tour og Burton Open-konkurransene, og det er de beste folka som shaper pipen så den skal være tipp topp til NM, så nå er det bare å benytte sjansen til å kjøre, sier Thorsen.

- Vi vil legge ut informasjon om åpningstidene fortløpende for de som vil kjøre seg varme på forhånd, forteller NM-sjefen.

Halfpipen finner du i Wyller Multiarena med innkjøring fra Sørkedalen. Du kan også kjøre til pipen på brett fra Tryvannsiden.

Påmelding og mer info om NM finner du her: http://www.snowboardforbundet.no/events/nm/