NyheterHåpet for Norge er ikke fullstendig ute!

Håpet for Norge er ikke fullstendig ute!

Halfpipe tok flaksen fra slopestyle

Skrevet av Thea Vangbæk, 15. Feb, 2012

Mange var skuffet etter kvalifiseringen i slopestyle for herrer, hvor 10 av 11 norske kjørere ble danket ut. I kveld gikk nemlig Tore Holvik og Roger Kleivdal videre med en 4. og 5. plass, og Ståle Sandbech og Fredrik Austbø som lucky loosers, til semifinalene i halfpipe for herrer.

Tore Holvik synes det er helt fantastisk at alle gikk videre til semifinalene.

-Det klaffa for alle. Alle landet runsa sine, så det var vel sånn at vi tok all flaksen fra de andre som dessverre ikke hadde det i dag, melder han, og legger til at de hadde en del press på seg om å gjøre det bra i dag, ettersom det gikk som det gjorde med gutta i slopestylekvalliken.

Tore har troa på morgendagen.

-Jeg har troa. Det er mange gode, men det er jo de samme vi møter som vi har kjørt mot i dag så man må ha troa. Målet er nå å komme finalen og fortsette å kjøre som vi gjør nå. Jeg oppfordrer alle til å komme og heie på oss!

Staale Sandbech imponerte mange med kjøringa si i superpipen i dag. Vi spør: Hva skjedde egentlig i dag?

-Jeg henta vel noen gamle ferdigheter fram. De lå nedi bukselomma et sted og nå fikk jeg dem fram. Jeg gikk inn i denne konkurransen uten forhåpninger og press og bestemte meg i senga i går for at jeg skulle prøve dobbel cork i første run, så fikk det enten gå eller ikke. Jeg måtte bare få inn litt gammel teknikk. Jeg har ikke kjørt pipe på lenge så det tok litt tid å vende seg til det igjen. Men jeg ga bare litt f og det funka!

Videre sier 18 åringen at han er fornøyd uansett.

-Jeg vil bare lande et run, og fortsette sånn som jeg holder på. Det var tungt etter slopestylen og det var det mye press når jeg var den siste på start og alle andre hadde falt. Nå hadde jeg ikke noe press på meg og det funka mye bedre.  

Tore sier om Ståle:

-Han har jo ikke kjørt så mye pipe før, så det var veldig imponerende. Det virket som det løsnet på trening.

I morgen går semifinalene i halfpipe av stabelen, for både kvinner og menn. Følg med, enten det er fra live stream, eller med egne øyne. Vi kan hvert fall melde at forholdene er svært gode for å se kjøringa i halfpipe direkte fra Wyllerløypa. Det går busser direkte fra majorstua og billetter kjøpes på billettservice eller i spikersuppa. Så med mindre du har noe annet sinnsykt viktig å gjøre, har du å møte opp i morgen, og de andre dagene, for å heie frem våre norske representanter i snowboard VM på HJEMMEBANE!

Hvis du lurer, så er resultatene fra HP-kvalliken følgende:

Heat 1:

1. Christian Haller CH 82
2. Taku Hiraoka JP 81.6
3. Nathan Johnstone AU 79.8
4. Tore Holvik NO 78
5. Roger Kleivdal NO 76.7

Heat 2:

1. Matt Ladley
2. Ryo Aono
3. Scott James
4. Jack Mitrani
5. Markus Malin

Lucky Loosers:

1. Peetu Piiroinen FI 76.2
2. Arthur Longo FR 74.3
3. Benji Farrow US 73.7
4. Ståle Sandbech NO 73.7
5. Luke Mitrani US 73.5
6. Ryo Aoki JP 73.4
7. Jan Scherrer CH 73.4
8. Fredrik Austbø NO 73