NyheterHelene leverte i dagens finale. Foto: NRK

Helene leverte i dagens finale. Foto: NRK

Helene Olafsen med råsterk 3. plass i X-games

Skrevet av Trude Alnæs, 24. Jan, 2014

BUTTERMILK: ASPEN: Etter en spennende finale i snowboardcross i kveld viser Helene Olafsen (23) fra Oppegård nok en gang styrke når hun kjører inn til en solid bronsemedalje. Stian Sivertzen (24) fra Kongsberg leverer også solid men med en uheldig start i finalen ender han som nummer seks.

 

Helene Olafsen med 3 plass i SBX finalen i X games. Foto: NRK

Etter ett år ute av programmet er snowboardcross tilbake i det mest prestisjefylte eventet utenom OL. Med gode resultater så langt i sesongen følger Helene Olafsen opp med ny sterk tredjeplass i dag. Hun var godt fornøyd etter kveldens konkurranse:

- Jeg hadde en god start i semifinalen og det var deilig å slå verdenscuplederen med god fart på brettet. Når vi kom til finalen følte jeg litt på presset men var skikkelig gira på å gjøre det bra. Jeg hadde en god start, men hadde en liten feil på første hoppet da jeg prøvde å gå lavere enn de andre. Jeg bomma så jeg kula litt og det gjorde at to kjørere fikk litt bedre fart enn meg. Ble deretter liggende bak og klarte ikke innhente de, men tredjeplass er jeg veldig godt fornøyd med! 

Olafsen innrømmer også at tredjeplassen gir god selvtillit to uker før OL:

- Det er skikkelig deilig! Jeg hadde en dårlig runde i siste world cup i Andorra, så jeg har jobbet med å fikse opp i de tingene som ikke funket da.  Jeg føler at jeg har gjort mye rett og at ting er på stell. Selvtillit før OL er det viktigste, så nå er jeg klar!

Den amerikanske OL-utfordreren Lindsey Jacobellis tok sitt 9. X-games gull foran tsjekkiske Eva Samkova. Jacobellis ble dermed historisk som eneste kjører med så mange seire i X-games. OL-favoritt Dominique Maltais (CAN) røk ut i semifinalen og valgte å bryte B-finalen.

6. plass til Stian Sivertzen

Kongsberggutten leverte godt i semifinalen hvor han endte som nummer tre, men i finalen holdt Sivertzen`s kjøring kun til en 6. plass. Landslagssjef Thomas Harstad mener Sivertzen var uheldig:

- Stian vant kvalifiseringsheatet og har kjørt fort gjennom hele konkurransen. Dessverre var han uheldig og fikk en dårlig start i finalen, men jeg er likevel imponert over hva han leverer i dag.

Etter den uheldige starten klarte ikke Stian å hente opp konkurrentene. Dog leverte Sivertzen sesongbeste for snaue to uker siden etter en sterk 2.plass i Andorra, og viser i fredagens konkurranse at medalje totalt sett er innen rekkevidde foran OL. Landslagsjefen sier følgende om dagens prestasjoner :

- Først og fremst er det veldig kult at både Helene og Stian kjører så stabilt og rett inn til finalen. Det at begge to leverer i heat med de samme kjørerne de vil møte i OL lover godt. Utrolig gøy at vi tar en medalje i dag og jeg er veldig stolt av hva Helene presterer. Dette lover godt! 

Den amerikanske veteranen Nate Holland vant herrenes konkurranse, og tok samtidig hans 6. gull i X-Games. Alex Tuttle (USA) og Konstantin Schad (GER) tok henholdsvis andre- og tredjeplass.