NyheterFoto: Daniel Tengs

Foto: Daniel Tengs

Helene vant Lofoten Banked

Skrevet av Matias Fosso, 08. Apr, 2019

Helene Olafsen tok sin tredje strake seier i lørdagens Lofoten Banked Slalom.

Årets Banked Slalom i Lofoten kunne ikke blitt bedre, med åpen himmel og 100 påmeldte. Igjen var det Helene Olafsen som sanket mest fart i svingene og stakk av med seieren på damesiden.

– Jeg har sagt til meg selv at jeg skal være med så lenge jeg klarer å vinne. Nå har jeg vunnet tre år på rad, så jeg har tenkt å fortsette å komme hvert eneste år, så lenge jeg klarer å holde «young gunsa» bak meg, sier Helene og ler. 

Senkveld-programlederen har travle dager og får sjeldent stått på brett. Helgens konkurranse er hennes eneste denne sesongen.

– Det skjer mye annet i livet mitt om dagen. Jeg får kjørt ganske lite snowboard, så når jeg kommer hit og er med på dette her får jeg jo fullstendig overtenning.

Se edit fra hele uken!

Helene kjørte inn på 35,8 sekunder. Nest best i dameklassen var Christine Tømmervik Kollsgård, og tredjeplassen gikk til Heidi Neerbye.

– Banked Slalom er kanskje den mest tradisjonsrike snowboardkonkurransen. Poenget er at alle skal kunne være med. Det er doserte svinger og løypene er sånn at det er like vanskelig uansett nivå, men du kan også kjøre løypa uansett hvilket nivå du er på, sier Helene. 


Det ble ny rekord, med venteliste og nesten 100 deltagere. Foto: Daniel Tengs

På herresiden tok Tomas Johansson førsteplassen med imponerende 33,96 sekunder. Bak han kom med-arrangør Erik Botner med 34,41 og Brage Richenberg med 34,48.


Brage Richenberg, Tomas Johansson, Erik Botner. Foto: Daniel Tengs

Lofoten Banked Slalom er en årlig konkurranse i regi av Joacim Nyhaugen, Erik Botner og Brettforbundet. Arrangementet, som tidligere har blitt holdt i Svolvær, ble i år flyttet til fantastiske Stamsund og Lofoten Snowboard- og Alpinanlegg. 


En av heltene bak arrangementet, Emil Fossheim i hip'en i bunn av løypa. Foto: Daniel Tengs. 

– Naturen er så magisk her. Den er så rå og vakker – jeg får lyst til å flytte hit når jeg er her. Vi har jo tydeligvis verdens beste vær-karma, fordi vi har hatt strålende sol hvert eneste år. I tillegg så får vi nordlys. Det er alt du kan ønske deg på fire dager, sier Helene.

Igjen var det de yngste kjørerne som kjørte råest. Barn helt ned i 10-årsalderen satte utfor den nokså bratte og tekniske løypa. I denne klassen var alle vinnere. En av de aller yngste jentene slo til og med flere av seniorene i herreklassen og kjøre inn på svimlende 41,61.


Foto: Daniel Tengs

På fredag ble også surfekonkurransen Lofoten Open holdt på Unstad, i regi av Lofoten Surfsenter, Go Surf og Brettforbundet. Her var det lokale kjøreren Joacim Nyhaugen som stakk av med seieren, blandt totalt 34 deltakere.

– Solen kom frem og vi fikk en jevn fralandsvind, som gjorde forholdene gode. Etter noen timers pause på dagen fortsatte konkurransen helt til etter solnedgang, og vi fullførte finalene i perfekte forhold, med morsomme bølger og en episk solnedgang, sier arrangør Shannon Ainslie.


Shannon Ainslie. Foto: Brettforbundet.

Flere av deltakerne i surfekonkurransen var også med i banked-delen. 40 minutters avstand fra bankedløypa til Lofotens beste surfespot gir muligheter til å kombindere de to. 

– Idéen for neste år er å koble konkurransene enda mer sammen til neste år, så vi kan ha en morsom helg for alle. Jeg tror det er en nær link mellom de to sportene, og de utfyller hverandre. Det finnes heller ikke et bedre sted å gjennomføre et sånt arrangement enn i Lofoten, sier Shannon. 


Foto: Daniel Tengs 


Foto: Daniel Tengs


Topptur på torsdagen. Foto: Daniel Tengs. 


Helene Olafsen. Foto: Daniel Tengs