NyheterVi har møtt kiropraktorene fra Eureka. Her teipes skulderen til Silje Norendal. Foto: Snowboardforbundet

Vi har møtt kiropraktorene fra Eureka. Her teipes skulderen til Silje Norendal. Foto: Snowboardforbundet

Her er NMs livsstilseksperter

Skrevet av Thea Vangbæk, 30. Mar, 2012

Eureka kiropraktikk jobber under mottoet "kroppen din kan". De stilte opp under VM i år for å hjelpe utøverne med å optimalisere sine prestasjonsmuligheter. Nå er de her på Vierli under NM for å gjøre det samme.

 

Kiropraktor Andreas Wehus er fornøyd med oppholdet på NM så langt. Foto: Snowboardforbundet

Med tanke på utviklingen i nivået på snowboard de siste årene, ser vi mye fler skader enn før blant kjørere. Man hopper høyere, lengere og gjør større triks enn noen sinne. Dette skaer et behov blant kjørere for dyktige kiropraktorer som kan teipe, løse opp låsninger og generelt behandle skader.

Eureka kiropraktikk stiller opp her på NM for å gjøre nettop dette. Vi møtte en entusiastisk kiropraktorgjeng med hendene fulle. Behandlingen deres er basert på det engelske konseptet "eat well, move well, think well".

-Du kan spise deg frisk, bevege deg frisk og tenke deg frisk, forteller kiropraktor Andreas Wehus.

Eureka kiropraktikk har klinikker i forskjellige deler av landet og jobber etter konseptet "kroppen din kan". Hovedidéen er å optimalisere ryggsøylen og nervesystemet så kroppen fungerer optimalt. Foreløpig under NM har det vært få store skader, det har for det meste gått ut på å optimalisere funksjon.

-Å være her er kjempeinspirerende og vanvittig gøy. Når man er godt trent i utgangspunkytet og lever en forholdsvis sunn livsstil, responderer kroppen mye fortere på behandlingen vi kan gi. På den måten er det veldig givende å gi behandling til utøverne som er her.

Lisa Wiik får teipet kneet sitt. Foto: Snowboardforbundet

Vi kom akkurat i tide til å se en kjører som hadde slått albuen.

-Vi behandler ikke skader vi ikke vet hva er. I noen tilfeller må vi sende folk til røntgen før vi kan si noe om hva slags behandling de trenger.

Wehus forteller at kjørerne responderer svært positivt på behandlingen de har gitt så langt.

-Det som gjør det ekstra spennende å jobbe med idrettsutøvere er at vi faktisk kan måle effekten av behandlingen i den øvelsen de utøver.

Til folk som aldri har gått til kiropraktor, så er det absolutt en ting for alle.

-Nervesystemet er hovedkontrollorganet i kroppen, så hvis ikke det fungerer vil du kanskje merke det i andre deler av kroppen. Det kan for eksempel skape mage/tarm-problematikk, hodepine eller isjas.

Denne gjengen lever etter livsstilen de formidler.

-Vi ser jo at det funker.