NyheterKleveland og Treland er årets kjørere

Kleveland og Treland er årets kjørere

Her er prisvinnerne

Skrevet av Peter Gløersen, 23. Okt, 2016

Les hvem som vant og jurybegrunnelsen for årets vinnere på Snowboardawards. 

Snowboardawards 2016 gikk av stabelen lørdag kveld, og nok en gang ble det en braksuksess. Vulkan Arena var fylt til randen med kjente fjes fra snowboardmiljøet. Vi så trampeklapp, gira prisutdelere og rørte vinnere.

 

Under kan du lese jurybegrunnelsene til årets vinnere. Vi kommer snart tilbake med mer fra festkvelden. 


Årets gjennombrudd: Markus Olimstad
Årets gjennombrudd har vært kjent for å være den som drar på mest i bakken i mange år. Han har i løpet av året oppnådd imponerende resultater i konkurranser, og endelig noe av den oppmerksomheten og anerkjennelsen han fortjener. Kort tid etter at han ble presentert på en liste over verdens beste usponsede snowboardkjørere ble det offisielt at han var plukket opp av Capita og Union internasjonalt. Nå kan vi avsløre at han også er tatt ut på landslaget! Vi snakker selvfølgelig om: Markus Olimstad!Årets park: Golparken
Til tross for et lite område, og begrensede ressurser har årets park bygget Norges svar på amerikanske Trollhaugen. De har ikke prioritert de største elementene, men heller fokusert på det som passer for ”alle”. Årets park scorer fullt på både kvalitet og kvantitet, med noe så enkelt som et jorde fullstappet av rails, kreative element og trestokker som de har snekra om til rails. Ved å holde det enkelt har de holdt heiskortprisene nede, og de har vært fleksible ved å åpne parken utenom ordinær åpningstid for tilreisende. De avsluttet sesongen med et event der rundt 50 element var plassert ut i den lille parken, og deltakerne ble invitert til å bo hjemme hos parkcrewet! Årets park er selvsagt Golparken!

 

 

Årets edit: Lazerkitteh
Å kåre årets edit ble den vanskeligste avgjørelsen juryen måtte ta. To edits som representerte to ytterpunkter ble begge sett som verdige vinnere. Den ene editen representerer underholdning, lek og god, gammel rebellisme, mens den andre viser teknisk kjøring på internasjonalt nivå kombinert med god sommerstemning.Med hjelp fra en gjestejury og en ekstra titt på jurykriteriene kom juryen til slutt fram til en beslutning. Den beinharde kjøringen måtte til slutt se seg slått av en dokumentarpreget humorfortelling. Som den ene i gjestejuryen argumenterte; ” De gutta går way back to the roots, hele veien tilbake! De viser til hvorfor jeg starta å kjøre snowboard i første omgang. De viser at snowboard er badass, funny, at man kan skjelle ut skiers i offentligheten, man kan drekke mætt øl og allikevel være kongen på haugen. Hele editen er så riktig og jeg fikk lyst til og kjøre snowboard på gamlemåten etter å ha gapskratta i 19 minutter.” “Lazerkitteh til vi dauer”, med Morten Sandvik som regissør er vinnerne av årets edit.

 


Årets bilde: Clas Kristensen
Spektakulær natur, rå snowboardere og estetiske fotografer – Nord-Norge har alt som trengs for å ta Årets bilde. Dermed er det ingen overraskelse at årets vinner representerer Tromsø. Vinnerbildet får oss til å ville dra ut og kjøre snowboard. Det teknisk godt utført: stilrent og med god komposisjon. Heldigvis er fotografen lege – for han tar SYKT fine bilder. Årets vinner er: Clas Kristensen
 

Årets klubb: Trondheim snowboardklubb
Årets klubb har vist et stort engasjement det siste året. De har gjennomgått en klubbutviklingsprosess og hele tiden hatt en veldig god dialog med snowboardforbundet. Med et aldersspenn på 55 år viser klubben at de virkelig er til for alle, og at snowboard passer for hvem som helst. Dette ser vi også at de vektlegger ved at de nå er i gang med å tilrettelegge for funksjonshemmede som ønsker å kjøre snowboard. Årets klubb er ikke blant de største, men har store ambisjoner om vekst. Til neste år er målet å ”dundre til hundre”, altså å oppnå hundre medlemmer. Årets klubb er Trondheim Snowboardklubb!

 

 

Årets event: X Games
Årets event er uten sidestykke på sitt område. De har bevist hvordan rutiner og erfaringer hos arrangøren bidrar til å lage et plettfritt arrangement. Snowboard ble vist frem til folket på en positiv og engasjerende måte, og folk kom reisende fra både inn- og utland for å få med seg den store folkefesten. En perfekt halfpipe i Wyller sørget for skyhøyt nivå, og foran stillashoppet på Tøyen gikk det frysninger nedover ryggen på både de som var på arenaen, tilskuere på gratishaugen og folket i de tusen hjem. Vinneren av årets event er selveste X Games


 

Årets triks: Fridtjof Tischendorf
Årets triks inneholder alt vi ønsker å se hos en vinner av denne prisen. Stil, teknisk vanskelighetsgrad og innovasjon. Klippet som ga oss bakoversveis har tatt internett med storm – og alle som har sett det skjønner hvorfor. To triks er satt sammen i en kombinasjon de aller færreste, om noen som helst, har tenkt på før. Vinneren av årets triks er Fridtjof Tischendorf og hans selvdøpte «Futureflip»!Årets kvinnelige kjører: Dina Treland
Årets kvinnelige kjører har vært nominert mange ganger tidligere – men har aldri vunnet. Hun var overlegent best på NM i år. Hun har vunnet en internasjonal railjam og hun har filmet en rå part som førte til at hun ble nominert til Yobeats «Women’s rider of the year». Prestasjonene alene holder til å bli kåret til årets kvinnelige kjører. At på til sier kriteriene at årets kjører skal være en inspirasjonskilde som fronter snowboard på en god måte. Det er nettopp dette som gjør at denne prisen er så fortjent. For ingen sprer mer snowboardglede enn... DINA TRELAND

 

 

Årets mannlige kjører: Marcus Kleveland
Årets mannlige kjører har vist seg som en stabilt god kjører som har imponert i mange år. Han har vist gode resultater i internasjonale konkurranser, og under norgesmesterskapet vant han alt han deltok i, i både junior og seniorklassen. På internett har det gjennom vinteren florert filmer av han med alt fra kreative buttertriks på kuler, til en svær quadcork, et triks han var tredje i verden til å lande. Om mindre enn en uke er det norgespremiere på filmen han er med i, og vi er utrolig spent på å se hva han har fått på tape i vinter. Fjorårets gjennombrudd er nå kåret til årets kjører; vinneren av årets kjører 2016 er Marcus Kleveland

 

 

Årets ildsjel: Stian Karlsen
Årets ildsjel har allerede vært på scenen i dag, da han mottok en annen pris for hans innsats gjennom året som gikk. Faktisk var han nominert i to andre priser. Vi snakker om en som har stått på med ekstremt hardt arbeid til glede for mange snowboardere det siste året. Med gjennomsnittlig 12-13 timers arbeidsdager, til tross for fastlønn som tilsier langt kortere dager, har han stått på for at flest mulig skal få kjøre bra park til alle døgnets tider. Han har åpnet egne dører for både kjente og fremmede, og oppnådd et uvanlig godt forhold til alle han har møtt gjennom hans arbeid. Dette vises blant annet gjennom at han har fått kids til å bytte fra ski til snowboard, og da han selv knakk kragebeinet i vinter viste noen av kidsa sin takknemlighet for hans arbeid ved å shape parken på eget initiativ. Det vi har sett i Golparken i vinter ser ut til å bare være en smakebit på det som kommer i Trondheim når årets ildsjel og hans medhjelpere setter i gang med parkbygging der til vinteren. Vi gleder oss til å se hva de kan få til der! Gi en stor applaus for Stian Karlsen!

 

 

Æresprisen
Æresprisen er en pris som bare deles ut ved spesielle anledninger.
I år deles æresprisen ut ikke bare til en person, men til to personer, som har dedikert de siste femten årene - hvertfall! - til snowboard. De har sammen, og kanskje mer enn noen andre til nå i forbundets snart 30 år lange historie, medvirket til at snowboard har fått en mye sterkere posisjon i Norge.
De har kjempet for å bevare snowboardkulturen på snowboardernes premisser. Hvor fellesskap, lidenskap og lekenhet er så viktig, men som er verdier som fort forsvinner når en løfter debatten og arbeidet inn i de politiske korridorer og kommersielle styrerom. Sammen har de klart å bevare og utvikle snowboards særegenhet, alltid.
Sammen med flere tok de inititativ til Snowboardforbundets jentesatsnig - et arbeid som den dag i dag blir brukt som et foregangseksempel idrettsnorge, og som er årsaken til at mange av dere er her i kveld.
De har ikke vært så opptatt av om en organisert eller ikke, og om en kjører konkurranser eller pudder. Æresprisvinnerne har også stått på barrierene for egenorganisert aktivitet, fordi, det viktigste, mener de, er selve aktiviteten.
De har på mange måter bygget Snowboardforbundet slik vi kjenner det i dag. Derfor er det med stor takknemmelighet Snowboardforbundet deler ut Æresprisen til tidligere generalsekretær Dagfrid Forberg og tidligere president Cecilia Flatum.