NyheterFoto: Julius Jullebro

Foto: Julius Jullebro

Hovden: Kreativ kjøring under Norgescup i slopestyle

Skrevet av Martine Dahlmo, 07. Feb, 2016

style="line-height: 1.38; margin-top: 0pt; margin-bottom: 0pt;" dir="ltr">Hovden bydde på både knall og fall, men ikke minst knall føre under lørdagens NorgesCup i slopestyle.

Det var god temperatur, vindstille og generelt ganske så bra forhold i bakken. Publikum fikk vitne kreativ kjøring i alle klasser, og spesielt var det høyt nivå blant senior herrer i dag. Hos juniorene var det dessverre flere fall hvor ett endte med sykehusbesøk. Av de mer heldige juniorene var Bettina Roll som stakk av med seieren i Yngre Junior Jenter:


- Det var en som landet rett på ryggen, og en som også fikk blackout. Heldigvis falt ikke jeg i går!


Bettina er 13 år og bor på Geilo. Hun har stått på snowboard siden hun var 6, og har kjørt konkurranser så lenge hun kan huske. Drømmen er å delta, eller helst vinne X-games.


- Vinnere av Yngre Junior Jenter   Foto: Julius Jullebro


- Jeg hadde ingen store forhåpninger til helgen. Jeg var heller ikke helt i form etter at jeg var litt syk dagen før. Det var mange andre som var veldig flinke og satte mange bra runs. Så å vinne i helgen var bare en helt fantastisk følelse! Jeg hadde det kjempegøy, uansett om jeg hadde vunnet eller ikke.


Hva synes du om coursen i dag da, hvordan var det å kjøre i dag?


- Railsa var veldig bra! Der kunne man være kreativ og utfordre seg selv. Man rakk fint å kunne switche om og hadde god tid til å tenke. De var også enkle å komme opp på og man hadde god glid. Hoppene var litt uvant under treningen, men etter at de bygde litt på hoppkanten ble de også ganske bra. Forholdene var fantastisk bra, totalt sett.

- Jeg prøvde å være kreativ og tok bl.a. boardslide to fakie med en method ut av boksen. Jeg tok også dobbelgrabs på to av hoppene og en mute 180. Alt gikk etter planen og jeg fikk en god følelse etter runet!


Hva er planene for resten av sesongen?


- Jeg har tenkt til å delta på så mange NorgesCup konkurranser som mulig. Til helgen skal jeg på toppsamling i Trysil. Toppsamlinger er for Norges beste snowboardere. Jenter fra hele landet samles og trener sammen med flinke trenere. Det handler om å utvikle og å trene, men også om å ha det gøy med andre jenter. Det blir en herlig opplevelse!
Foto: Julius JullebroFoto: Julius Jullebro
Resultater:

(se full resultatliste her: juniorer / seniorer )


Jenter Yngre Junior

1. Bettina Roll

2. Stine Espeli Olsen

3. Maria Mylius

 

Gutter Yngre Junior

1. Sebastian Vik

2. Magnus Grøterud

3. Odin Røhrt

 

Junior Jente

1. Ingvild Nymoen

2. Elise Seljevoll Herleiksplass

3. Sofia Bjarheim

 

Junior Gutt

1. Mathias Eckhoff

2. Emil Leenderts

3. Daniel Haakonsen Nore

 

Senior Damer
(alle er i states)

 

Senior Herrer

1. Fridtjof Tischendorf

2. Petter Kristiansen Grøn

3. Marius Bakken


Foto: Julius Jullebro


Foto: Julius Jullebro


Foto: Julius Jullebro