NyheterI dag starter X Games i Tignes

I dag starter X Games i Tignes

Skrevet av Julie Berge, 14. Mar, 2012

Denne uka er det duket for X Games Tignes! I tre dager fremover vil Tignes i de franske alper være steder hvor verdenseliten møtes for å kåre den europeiske X Games-tittelen i halfpipe og slopestyle. Det norske landslaget er selvfølgelig på plass. 

X Games i Frankrike for tredje gang 

Det anerkjente konseptet fra Aspen i USA arrangeres nå for tredje gang i europeisk variant i Frankrike. Her vil verdenseliten møtes i sesongens siste store konkurranse.

Ifølge Ståle Sandbech er det nydelig vær i Tignes, og den norske gjengen stoka og klare for å gjøre sitt beste. Han mener at X Games i Tignes er stort.

- X Games i Frankrike er veldig stort! Selv om jeg vil si at X Games i Aspen og VM er større, er det god mediedekning og flinke arrangører som lager bra events. Dette er jo den siste store konkurransen i sesongen, en siste sjanse til å vise hva man har å by på! 

Konkurransene finner sted fra onsdag til fredag og kan følges via live streaming her: http://xgames.tignes.net/en/photos-videos/live-streaming-1013.html

Mange norske med

Fra Norge stiller følgende landslagskjørere i slopestyle: Torgeir Bergrem, Ståle Sandbech, Ulrik Badertscher, Emil Andrè Ulsletten, Aleksander Østreng, Gjermund Bråten, Silje Norendal og Kjersti Buaas.
 
I halfpipe stiller Geilo-guttene Roger Kleivdal og Tore Holvik og Kjersti Buaas blant jentene. 
 
Program: 
Onsdag 14.mars
18.15 – 19.30: Superpipe FINALE damer 
20.00 – 21.30: Superpipe kvalifisering menn 
 
Torsdag 15.mars 
10.00 – 12.00: Slopestyle kvalifisering menn
18.30 – 20.00: Superpipe FINALE menn 
 
Fredag 16.mars
10.30 – 11.45: Slopestyle FINALE menn
13.00 – 14.00: Slopestyle FINALE kvinner