NyheterTorgeir ble igjen beste nordmann

Torgeir ble igjen beste nordmann

Ingen klaff for de norske slopestylekjørerne i US Open

Skrevet av Dina Treland, 05. Mar, 2016

VAIL, COLORADO: Etter noen travle uker med mye reising ble det ingen suksess for de norske kjørerne under slopestylefinalen i Burton US Open. Torgeir Bergrem (24) fra Klæbu ble beste nordmann med 13. plass, mens amerikaneren Kyle Mack taklet den kreative løypa best av alle og tok dermed sin første store seier.

 

– Jeg føler at Torgeir fikk litt lav poengsum kontra andre som hadde fall i runnet sitt, men vinneren var riktig. Torgeir har kjørt bra hele uka, og er inne i en god flyt nå, så håper at det snart klaffer for han i konkurranse. Det samme gjelder Emil og Markus, men det er synd det ikke klaffer for noen i dag, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud.

 

Hele 32 kjørere stilte til start i dagens finale. På grunn av snøvær tidligere i uka måtte semifinalen avlyses, og alle semifinalister fikk dermed automatisk finaleplass. Blant disse var fire nordmenn: Torgeir Bergrem, Emil André Ulsletten, Markus Olimstad og Ulrik Badertscher. Finalen ble vunnet av Kyle Mack (USA), foran Eric Beauchemin (USA) og Sebastian Toutant (CAN). Mack avsluttet vinnerrunnet med en backside trippelcork 1440 med japan grab, en grab som er både uvanlig og vanskelig å ta på dette trikset. Torgeir Bergrem ble beste norske med 13. plass og 71,4 poeng etter et godt førsterun.

 

– Jeg tror de fleste bærer preg av å være slitne etter en intens og lang sesong med for mye konkurranser og reiser jorden rundt, det ser vi på antall skader vi har i laget nå. Brage, Silje, Torstein, Markus, Mons og Ståle er alle ute på grunn av skader, sier Grimsrud.

 

Den siste måneden har vært travel for eliten av de norske slopestylekjørerne. Med Laax Open i Sveits, X Games i Aspen, Prøve-OL i Korea, Air+Style i Los Angeles, X Games i Oslo og nå US Open i Vail på agendaen er det nok mange som kjenner seg slitne, noe som kan være en av årsakene til at de beste resultatene har uteblitt denne sesongen. Med unntak av Torgeir Bergrem var samtlige av de norske kjørerne dessverre uheldige og falt i begge sine runs i slopestylefinalen. Markus Olimstad hadde mest uflaks og stå over andre run etter et fall som resulterte i en skulder ute av ledd.

 

– Nå er det VM i Kina som står for tur, før det bærer rett til NM i Trysil, sier landslagstreneren.

 

Emil Ulsletten under US Open. Foto: Process Films / Snowboardforbundet

 

Storfavoritten Anderson best på kvinnesiden

 

Det var ingen overraskelse at det ble Jamie Anderson (USA) som vant kvinnenes finale i US Open. Det er nå tredje år på rad at hun tar seieren. Karly Shorr (USA) fikk andreplassen og tredje gikk til Cheryl Maas (NED) som forrige uke tok sitt første X Gamesgull i bigair i Oslo. Ingen norske stilte i kvinnenes finale.