NyheterIntervju med Norgescupvinner Haakon Kjøll Eilertsen. Foto: Preben Stene Larsen

Intervju med Norgescupvinner Haakon Kjøll Eilertsen. Foto: Preben Stene Larsen

Intervju med Norgescupvinner Haakon Kjøll Eilertsen

Skrevet av Sverre Alm, 21. Nov, 2013

Vi ønsker å presentere vår andre sammenlagtvinner fra Norgescupen, denne ganger i klassen gutter junior, Haakon Kjøll Eilertsen. Vi har snakket med Haakon om snowboard, snowboard i Norgescupen og snowboard i utlandet, enkelt og greit det du kan forvente fra en ung og lovende kjører.


Foto: privatHaakon Kjøll Eilertsen

Alder: 16 år

Sponsorer: Burton

Klubb: BSK

Lokalbakke: Kirkerud

                                                                                                                      

Hva synes du om sesongen som var?
Forrige sesong var en veldig bra sesong hvor jeg fikk muligheten til å kjøre masse snowboard. Vierli åpnet tidlig og jeg dro dit hver helg for å shredde med kompiser. Jeg var på to samlinger med Red Bull Grommets teamet hvor vi dro til USA og Laax, noe som var sjukt fett. Må spesielt takke Tønna i Red Bull som gjorde dette mulig og Henning Marthinsen som var med som coach.

Hvilken konkurranse synes du var kulest i foregående sesong?
Det er vanskelig å velge ut en konkurranse, fordi det var sjukt mange fete konkurranser forrige sesong. Burton European Open er jo alltid god stemning og Norgescupene generelt var også veldig kule fordi nivået er så klikka om dagen. Det var jo ikke noe særlig lavere nivå i Norgescupene enn i de større internasjonale konkurransene. NM i Stryn var også fett. Det var ganske dårlig vær, men jeg synes de klarte å få til et bra hopp til tross for det. Også var det moro å dra til Andorra (Grandvalira Total Fight) med Isak. Sjukt rart land.

Hva er ditt beste snowboardrelaterte minne fra forrige vinter?
Jeg vil nok si Red Bull Performance camp i Laax. Vi kom opp til en sykt bra park som var helt perfekt shapa hver dag. Alt lå liksom til rette for å lære seg nye ting. Jeg var der med dem jeg liker best å shredde med, så det er hvert fall ett av de beste minnene fra forrige sesong. 

Skal du fortsette å kjøre Norgescup denne sesongen?
Jeg kommer til å kjøre de Norgescupene jeg kan kjøre. Blir jo noen flere internasjonale konkurranser i år, men jeg kommer til å dra på de konkurransene jeg kan dra på.

Hva er det beste med å kjøre Norgescup?
Som jeg nevnte tidligere er jo nivået veldig høyt. Selv om det hender at det er en lue eller en sekk i premie, så betyr ikke det noe og med en gang en starter å dra på så gjør alle andre det også.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Preben Stene Larsen


Har du noen planer for kommende sesong?
Jeg skal hvert fall kjøre Burton European Open og World Rookie Tour-konkurransene. Jeg har tenkt til å kjøre noen flere internasjonale konkurranser, men det er ikke helt klart hvilke enda. Får se hva jeg får lov til av foreldrene mine. Begynte på NTG Geilo denne høsten, så det blir vel en del samlinger med dem også.

Hva ser du mest frem til?
Kjøre i Kirkerud. Alltid gøy!

Hvilket resultat var du mest fornøyd med i vinter, og hva er kommende sesongs store mål?
Første plass i NM i Stryn var nok det jeg ble mest fornøyd med. Det var en digg slutt på sesongen og det var første gang jeg ble norgesmester i noe. Det store målet mitt denne sesongen er å få bedre resultater spesielt i større konkurranser. World Rookie Tour gikk ikke så bra i fjor, så jeg vil gjøre det bedre der i år.

Hva motiverer deg til å kjøre?
Spesielt snowboardfilmer/edits. Og musikk da. Jeg kjører aldri uten musikk.

Apropos edits, her har du en liten snutt av Haakon du kan bli motivert av selv. Artikkelen fortsetter under videoen.Har du et forbilde?
Har egentlig sjukt mange forbilder, og det er vanskelig å velge en. Det varierer også litt. Men akkurat nå vil jeg kanskje si Aleksander Østreng. Han er helt rå.

Er det en spesiell låt som gjør deg ekstra gira på å kjøre brett?
Denne Playlisten: Snowboarding

Hvilken part fra en snowboardfilm synes du er råest/kulest/morsomt?
Egentlig hele Afterlame er ganske legendarisk. Så mye på den filmen, spesielt når jeg var yngre. Har vært mye fete parter i web seriene til Burton også.


Og til slutt, hva driver du med ellers, utenom snowboard?
Akkurat nå bor jeg på Geilo, så det er veldig begrenset hva man kan gjøre. Det går jo mye i skole og GTA. Ellers når jeg er hjemme er jeg med venner

Hyggelig å bli litt bedre kjent med deg Haakon. Kjør på videre og lykke til den kommende sesongen. Vi vil presentere flere av sammenlagtvinnerne neste uke.