NyheterFoto: Gaute Haaversen-Westhassel

Foto: Gaute Haaversen-Westhassel

Isak og Tina er på landslaget!

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel og Peter Gløersen, 31. Mar, 2017

Juniorlandslagskjørerne flyttes opp til landslaget etter imponerende sesong. 

I dag er det offisielt: Isak Ulstein (19) og Tina Steffensen (16) er en del av snowboardlandslaget. Både Steffensen og Ulstein har kjørt veldig bra i år og blir nå flyttet opp til landslaget på bakgrunn av det. Det var juniorlandslagstrener Marius Håker som fikk gi dem den hyggelige beskjeden, og han er full av lovord om dem begge.

– Isak har vært en stabil kjører lenge og har stort triksrepertoar. Når han lærer seg et nytt triks så kan han det, og det er bra å ta med seg når han nå skal ut og kjøre store konkurranser, sier Håker.

Isak var ikke forberedt på beskjeden som kom da juniorlandslagstreneren tok kontakt.
- Håker ringte en torsdag kveld og sa han hadde to beskjeder. Den ene var at jeg skulle få kjøre US Open, og så kom det en enda drøyere beskjed. Jeg var så stoka på US Open at jeg ikke helt skjønte hva som skjedde. Jeg klarte ikke å si noe, egentlig, forteller Isak.

 Landslagsplassen gjør at neste år blir veldig annerledes for Ulstein, som ikke hadde noen konkrete planer for OL-sesongen.
– Nå blir neste år jævlig fett. Det blir mer opplegg, mer moro og ikke bare et surreår der jeg loker rundt, sier Isak.

Landslagsplassen har vært et mål for han lenge. Helt siden han begynte å kjøre snowboard har han drømt om å få kjøre de største konkurransene. At han endte på 12. plass i sin første US Open ga han også en bekreftelse på at han har noe der å gjøre.
– Det var deilig å få det resultatet etter å ha fått en sånn beskjed. Da følte jeg at landslagsplassen ikke kom ut av det blå. Men nå tenker jeg også at jeg må bevise noe. Målet for neste sesong er å gjøre det bedre i US Open hvis jeg får kjøre, og så håper jeg å få kjøre X Games i Aspen og X Games Norway, sier Ulstein.


Tina har egen definisjon på «ingenting»
Landslagsplassen kom nok enda mer som et sjokk på Tina Steffensen, som er 16 år og bare har vært på juniorlandslaget i én sesong.
– Tina har så bra brettkonktroll! Hun tar tilbakemeldinger hundre prosent, helt ned på detaljnivå, og er veldig ivrig og uredd. Hun har alltid en plan for triks hun skal gjøre, selv om hun sier ”ingenting” når hun blir spurt. Hun har definitivt sin egen definisjon på hva ”ingenting” betyr, sier Håker.

Tina har imponert store deler av snowboard-Norge det siste året. Hun har vunnet omtrent alt hun har stilt opp i av norgescup. I tillegg har hun gjort det bra på internasjonalt juniornivå med seier i Oslo Rookie tour og fikk fjerde i World Rookie Tour i Italia. Forrige helg ble hun juniornorgesmester i halfpipe og fikk sølv i seniorklassen. Allikevel er hun litt beskjeden.
– Jeg skjønte ikke helt hvorfor jeg skulle, hvorfor akkurat meg og ikke noen andre. Jeg ble glad, men det var litt rart. Og jeg hadde ikke forventa dette, fordi det er det første året mitt på juniorlandslaget, forteller hun.

 


I større grad enn resultatene hennes er det måten hun kjører snowboard på som har imponert mange. Landslagstrener Sondre Hylland mener Tina absolutt har noe på landslaget å gjøre.
– Hun har et vanvittig potensial. Hun har tatt hvert steg til nå veldig bra, først på jentesamlinger og så på juniorsamlinger. Hun har gode forutsetninger til å ta dette steget også. Hun gjør en del triks andre sliter med å gjøre og har rett og slett overbevist oss. Teknikken hennes er veldig bra, og det er noe jenter på samme alder ofte sliter med. Derfor har vi veldig troen på Tina, sier Hylland.

Kongsbergjenta har hatt bra utvikling denne sesongen, og det få være med på turer med resten av laget har betydd mye.
– Sesongen har vært kort, men veldig bra og jeg har lært masse. Jeg har hatt mest utvikling når jeg har vært på tur, der jeg har fått kjøre med de andre gutta på laget. Det har vært uvant, for jeg har vært vant til å kjøre med jentene i Kongsberg, der det er veldig bra miljø, sier Tina.

Ambisjonene hennes for neste sesong er å kjøre mest mulig og å ha det gøy.  

Nå står NM på Hovden for tur for begge, der de to ferske landslagskjørerne skal kjøre snowboardcross i dag, senior slopestyle lørdag og big air søndag.