NyheterIsak Ulstein i dokumentaren

Isak Ulstein i dokumentaren "Drømmen om OL".

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 29. Apr, 2016

Favelaen gjorde sterkt inntrykk.

Vi tok en prat med filmaktuelle Isak Ulstein om dokumentaren har er med i og bragden i World Rookie Tour.

– Det gjorde sterkt inntrykk på meg å se alle de unge som løp rundt i ruinene i Rio de Janeiro og spilte fotball med ballonger på grunn av all rivningen, sier snowboardkjøreren Isak Ulstein (18) fra BSK Snowboard.

Fredag 29. april har dokumentaren «Drømmen om OL» premiere på Filmens Hus i Oslo. Den handler om forholdet mellom de olympiske idealene og den egentlige virkeligheten for vertsbyene. Isak Ulstein er hovedpersonen i dokumentaren og ble plukket ut fordi han representerte Norge under Ungdoms-OL på Lillehammer tidligere i år. 


Omdiskutert OL i Rio

I dokumentaren sammenlignes Lillehammer og Rio, som har vært vertskap for VM i fotball og skal ha sommer-OL om noen måneder. Historiene fra Rio om korrupsjon og fordrevne mennesker har florert i mediene, og Isak fikk selv snakke med ungdom som har måttet flytte på grunn av utbygging av blant annet idrettsanlegg. 

– Mange synes det er positiv at Brasil skal arrangere OL og ser på det som en mulighet. Det er med på å gjøre landet attraktivt for andre og de får masse nye idrettsanlegg, men det er også mange som er negative, forteller Ulstein.

18-åringene er selv positiv til OL som arrangement.

– OL er et sinnssykt folkeshow og det påvirker landet det er i veldig. Jeg tror de fleste innbyggerne, uansett hvor det er, ser på arrangementet som noe positivt.

 

Vant prestisjetung konkurranse

Isak avsluttet sesongen på best mulig måte med seier i World Rookie Finals i Ischgl. Det er den største konkurransen i verden man kan vinne som junior.

– Det betydde veldig mye å vinne konkurransen. Alle de beste juniorene i verden var med og det var bra å få målt seg opp mot dem nå som jeg skal begynne å kjøre senior. Det var også deilig å få landet runnet jeg hadde planlgt, sier Ulstein.

Landslagstrener Sondre Hylland er også imponert:

– Det å vinne World Rookie Finals er en kjempeprestasjon. Det er ekstra stor prestisje for alle som deltar og den største juniorkonkurransen man kan kjøre. Erfaringen han drar med seg blir viktig før neste sesong.

Og Ulstein har klare tanker om fremtiden:

– Neste sesong skal jeg kjøre de nest største konkurransene for å få nok poeng til å kvalifisere meg til de største. Om to år er det OL, og det hadde vært selvfølgelig vært sinnssykt kult å få kjøre der, selv om det ikke er noen lett konkurranse å komme med i. Det gir litt ekstra motivasjon å ha vært med i dokumentaren og få se OL litt fra innsiden.

Dokumentaren «Drømmen om OL» vises på Filmens Hus i Oslo kl 17:00 fredag 29. april.