NyheterJa til X Games – nei til gammeldags tankegang

Ja til X Games – nei til gammeldags tankegang

Skrevet av Peter Gløersen, 30. Aug, 2016

Oslo idrettskrets går imot kommunal støtte til X Games. Les Snowboardforbundets svar.

Byrådet i Oslo behandler i disse dager om kommunen skal støtte et nytt X Games i Oslo. I forrige uke sendte Oslo Idrettskrets et brev til byrådet i Oslo, der de går imot kommunal støtte til X Games. De går dermed imot en ny folkefest på Tøyen, uten å ha forhørt seg med Snowboardforbundet.

 

I dagens oppslag i VG omtales et brev Snowboardforbundet har sendt til byrådet, som et svar på Oslo Idrettskrets opprinnelige brev.

 

LES SNOWBOARDFORBUNDETS BREV I SIN HELHET

 

Søknaden om støtte til X Games er delt mellom stat og kommune. Hafjell skal etter planen arrangere slopestyle-grenene, og Stortinget sa i mai ja til å støtte arrangementet. En avgjørelse fra byrådet i Oslo er ventet i september.


Her kan du lese et utdrag fra brevet:

Det fremstår som merkelig at OIK er i mot X Games Oslo, når den internasjonale begivenheten:
1. Er det idrettsarrangementet som har skapt mest aktivitet og oppmerksomhet for snowboard i Norge noensinne.

2. Engasjerer unge mennesker den tradisjonelle idretten opplever store utfordringer med å nå.

3. Gjør de involverte idrettene tilgjengelig på helt nye måter for helt nye målgrupper, ved å gjennomføre den mest spektakulære delen av konkurransen midt i byen.

4. Bidrar til økt inkludering og integrering ved å tilby lån av utstyr og gratis heiskort og kurs til omlag 800 barn og unge som aldri før har vært i befatning med vinteridrett (hvorav 460 ble medlem av Tøyen Sportsklubb i etterkant), og lar 750 unge idrettsutøvere trene gratis sammen med sine forbilder gjennom Next X.

5. Gir varige investeringer i anlegget Skur 13 Tjuvholmen, som er besøkt av 6000 mennesker så langt, i den nye olympiske sommeridretten skateboard, og skaper aktivitet i og finansierer drift av idrettsanlegget i Oslo Vinterpark, det anlegget som av NSBF (og Norges Skiforbund ved Nor Freeski) er gitt høyest utviklingsprioritet nasjonalt.

6. Lar den organiserte idretten, gjennom en 13-punkts avtale med arrangøren, drive medlemsverving på arenaene og tilbyr idrettslagene og frivilligheten en god mulighet til å tjene penger til klubbkassen gjennom attraktivt dugnadsarbeid, delta i alle sportslige avgjørelser og organisere nasjonale kvalifiseringer.

7. Lar overskuddet på 7,5 millioner kroner tilfalle idretten gjennom re-investering i det som forhåpentligvis blir et nytt arrangement.

8. Gjennom et nært samarbeid og en avtale med Antidoping Norge har gode løsninger for antidopingarbeidet på plass.

9. Gjør Verdens Vinterhovedstad Oslo, norsk vinteridrett og byen kjent for 530 millioner mennesker over hele verden.