NyheterSpencer O'Brian stakk av med seieren! Foro: WSC

Spencer O'Brian stakk av med seieren! Foro: WSC

Jentene gikk STORT under slopestylefinalen!

Skrevet av Thea Vangbæk, 19. Feb, 2012

Slopestylefinalen for kvinner er omme og fy søren så spennende det var!!  Vi fikk se noen utrolige idrettsprestasjoner av jentene, blant annet av Spencer O’Brien som satte et feilfritt sisterun med en frontside 720 for å toppe kaka. Det var også hun som stakk av med seieren – all ære til henne.

-Jeg var ganske nervøs på toppen, men jeg visste jeg bare måtte gå for det og det gikk bra! Jeg er utrolig glad for å være her i Norge på et så stort arrangement, sier en fornøyd O'Brian. Hun takker alle som har jobbet under VM for en flott innsats, og vi takker henne for det samme.

Bak Spencer havnet Jamie Anderson som har kjørt utrolig bra gjennom hele arrangementet, men som dessverre var litt uheldig de to siste runnene sine og dermed ikke fikk forbedret poengscoren sin ytterligere. Mange hadde troa på at det var hun som skulle stikke av med gullmedaljen, men en andre plass er vell heller ikke feil!

-Jeg er litt skuffet, men glad på Spencers vegne at hun landet runnet sitt. Det var ganske vanskelige forhold, veldig isete, men vi prøvde bare å ha det gøy og det ble bra! Snowboarding er en herlig sport og jeg er utrolig fornøyd med å ha vært med på VM.

På tredjeplass havnet Enni Rukajaervi som også leverte varene.

-Jeg merket supporten fra publikum, og det hjalp meg veldig. Det føles jo nesten som å være hjemme, Norge er jo også skandinavia! Det var utrolig deilig å få kjørt litt og jeg er veldig glad for at så mange kom for å se på verdensmesterskapet i snowboard.

Kjersti "Wu Tang" Buaas havnet på en 6. plass. Selv om det ikke var mangel på støtte blant publikum, ble det dessverre noen småfall og dermed ikke den store poengscoren som vi alle håpet på. Likevel har jenta virkelig dratt på. Hun har gått stort på alle hoppa og landet ekstremt stilfullt når det først satt.

-Jeg er kjempefornøyd med egne prestasjoner. Jeg landet runnet jeg planla, men skulle selfølgelig gjerne ha landet sisterunnet. Det viktigste er at det gikk bra. Jeg var veldig nervøs. Det var vanskelige forhold i dag, steinhardt og isete. Totalt sett har det likevel vært en veldig bra opplevelse. Publikum har vært fantastisk flinke til å heie på oss og det er jeg takknemlig for.

BRA jobba, Kjersti!

Her er resultatene fra finalen i slopestyle for kvinner:

1. Spencer O'Brien CA 84.4

2. Jamie Anderson US 78.9

3. Enni Rukajaervi FI 74.5

4. Cheryl Maas NL 64.3

5. Shelly Gottlieb NZ 63.1

6. Kjersti Østgaard Buaas NO 62.1

7. Jodie Karlinski US 53.5

8. Megan Ginter US 48.9

9. Ty Walker US 28.7

10. Urska Pribosic SL 25.3