NyheterFoto: Geir Owe Fredheim / Idrettsforbundet

Foto: Geir Owe Fredheim / Idrettsforbundet

Kjempet seg tilbake fra lårbrudd

Skrevet av Peter Gløersen og Matias Fosso, 09. Mar, 2018

Nå har Kristian Moen (18) mål om medalje i Paralympics.

– Nå begynner jeg å bli spent. Jeg har ikke tenkt så mye på Paralympics i det siste, mest hvordan jeg skal bli bedre fortest mulig. Samtidig har dette vært målet mitt i fire år, så det er litt skummelt at det nå skjer, sier Kristian Moen fra Kolbotn.  

Han er eneste norske snowboarder i Paralympics. Da Kristian var åtte år fikk han beskjed at han aldri kom til å klare å stå på snowboard, på grunn av hans cerebrale parese. Da han var 15 år gammel tok han imidlertid sølv i VM.
– Kristian har en mental styrke som er helt unik. Når han har bestemt seg for å få til noe så gir han seg ikke før han klarer det, sier paralandslagstrener Pär Sundquist.

Den målrettede 18-åringen har en rekke pallplasser fra verdenscupen og var på vei mot en god sesong, da han i fjor kjørte ut i en konkurranse i USA, havnet utenfor løypa og traff et tre. Resultatet ble lårbrudd, operasjon og sesongslutt. 
– Skaden var en hump i veien, men han har kommet seg og er nå en teknisk bedre snowboardkjører enn han var før skaden. Han har en syk progresjon og det er vanskelig å se at han har fysiske utfordringer, sier Sundquist.  

– Jeg kjenner ikke noe smerte fra skaden lenger, det eneste er at metallplaten jeg fikk operert inn gjør det vanskelig på flyplasser noen ganger, sier Moen og ler. 

Han kjenner også at han har hatt fremgang denne sesongen og ser frem til å gjøre sitt beste i Paralympics.
– For en gangs skyld er jeg ferdig med alt skolearbeidet. Så jeg slipper å sitte å pugge til tentamen før jeg skal kjøre.

Kristians deltar i boardercross og banked slalom i Paralympics. Boardercross går av stabelen mandag 12. mars, mens banked slalom er fredag 16. mars.