NyheterSol, sløsj og stemning Foto: Preben Stene Larsen

Sol, sløsj og stemning Foto: Preben Stene Larsen

Kjøring i verdensklasse i snowboard NM

Skrevet av Sverre Alm, 11. Apr, 2014

Trysil: Norges beste snowboardkjørere har møttes i Trysil denne uken for å kjempe om edlere metaller og Norgesmestertitlene. Fredag var det klart for slopestyle i seniorklassen, og ikke uventet var det Silje Norendal (20) fra Kongsberg og Torgeir Bergrem (23) fra Klæbu som ble norgesmestere i slopestyle 2014.


SJEKK UT VIDEO I NEDERST PÅ DENNE SIDEN


Overlegen kjøring fra Silje Norendal

Ikke uventet vant Silje Norendal jenteklassen fredag. Silje var i tillegg den eneste jenta som valgte å hoppe på den største big-jumpen.

Runnet til Silje bestod av en switch backside 180, frontside 360, 5050 frontside boardslide på første railen, 5050 på andre railen og avsluttet med en stor backside 540 på siste hoppet.

Silje var storfornøyd med dagen og svært imponert over de andre jentene.

- Jeg har hatt det kjempegøy i dag, dette er vel en av de beste løypene jeg har kjørt på norsk jord. Jeg synes det er utrolig kult å se hvordan alle jentene virkelig utfordret seg selv og ikke minst hvor gode mange er på rails. Jeg håper at flere jenter kan se hvor gøy vi har det, og bli med å kjøre, sier en storfornøyd Norgesmester.

Emilie Evensen (27) og Andrea Straume (23) begge fra Varingskollen tok henholdsvis sølv og bronse i jenteklassen.

Saken fortsetter under bildet.


Foto: Preben Stene Larsen

Bergrem med heftig kjøring i finalen

Finalen på herresiden var gjennom hele konkurransen svært jevn. Ståle Sandbech falt dessverre i kvalifiseringen og mistet med det finaleplass. Det var tilslutt Torgeir Bergrem som tok gullet og ble kronet med Norgesmestertittelen.

Med et run bestående av en backside 1080, frontside 720, frontside blunt to fakie på første rail og cab 270 på andre railen før han avsluttet med en cab double cork 1260 på siste hoppet.

- Det var kjempeartig å kjøre i dag, det var sol og fantastiske forhold og jeg ble veldig imponert over mange som jeg ikke kjenner til fra før. Etter å ha sett kvalifiseringen så er jeg ikke bekymret for rekrutteringen i norsk snowboard, for å si det sånn.  Og at jeg klarer å bli Norgesmester for første gang med så mange bra kjørere, under disse fine forholdene og den stemningen, gir en veldig god følelse, sier Bergrem.

Saken fortsetter under bildet.

 
Foto: Preben Stene Larsen

Imponerende kjøring fra juniorene

Norges beste juniorkjørere leverte på høyeste nivå i Trysil. Torsdag hadde talentene egen juniorklasse hvorav de 15 beste guttene og de 4 beste jentene ble kvalifisert til dagens kjøring i seniorklassen.

Sølv i både junior- og seniorklassen til Mons

Konkurransens overraskelse var likevel Mons Røisland (17) fra Bærum. Unggutten hentet en andreplass fra gårsdagens junior-konkurranse, og kjørte ikke dårligere i dag til tross for økt konkurranse. Og godordene satt løst blant både konkurrenter og landslagsledelsen.
- Mons har virkelig hevet nivået på kjøringen sin. Han har kjørt veldig bra hele sesongen og har imponert hele uka, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud, som selv havnet på en fjerdeplass i konkurransen.

Lokalgutten Øyvind Andersen (22) fra Trysil tok bronse, også han med solid kjøring gjennom hele dagen.

Saken fortsetter under bildet.


Foto: Preben Stene Larsen

Storfornøyd snowboardpresident

- Jeg synes det har vært en perfekt dag. Mange kjørere sier jo at det er den beste slopestyleløypa i et NM, da blir man jo veldig glad. Med fantastisk vær og veldig bra crew så går jo ting bare på skinner. Det er jo litt ekstra kult at juniorene utfordrer seniorene da, det betyr at det er mye bra i vente for norsk snowboardfremtid. At Mons Røisland tar sølv i seniorklassen er jo veldig imponerende og dagens opplevelse, sier president i Snowboardforbundet Cecilia Flatum.

 

Klart for big air lørdag

Lørdag er det klart for NM i big air for både yngre junior, junior og senior. Moroa starter kl 1120, og seniorenes finale begynner kl 1450 i Trysilparken. Velkommen!

Fullstendig resultatliste fra fredag finner du HER

 

Video: Vi Duc Truong

 

Foto: Preben Stene Larsen