NyheterEn glad gjeng etter kvalifiseringen Foto: Thomas Harstad

En glad gjeng etter kvalifiseringen Foto: Thomas Harstad

Klart for finale i Breckenridge Grand Prix

Skrevet av Dina Treland, 10. Jan, 2014

OBS! FINALEN ER NÅ DESSVERRE AVLYST GRUNNET STORE SNØFALL DE SISTE DAGENE. 

Breckenridge, USA: Det ble igår kjørt kvalifisering i Breckenridge Grand Prix, verdenscupen som er den nest siste OL-kvalifiseringene i slopestyle. Norge viste nok en gang hvor skapet skal stå, med hele 5 av 7 videre til finale.


Landslaget er nå tilbake i amerikanske Breckenridge etter en velfortjent juleferie for de fleste. Her har de base mye av vinteren, og det er nettopp her Breckenridge Grand Prix er i full sving. Det norske laget er i storform, og nærmest på hjemmebane her, noe som gjenspeilte resultatlista etter kvalifiseringen. Totalt 5 norske stilte til start, og 5 av de skal i kveld kjøre finale.  

De norske kjørerne som tok seg videre til kveldens finale er Ståle Sandbech (20) fra Rykkinn, Torstein Horgmo (26) fra Trondheim, Ulrik Badertscher (25) fra Nittedal, Kjersti Buaas (32) fra Trondheim og Silje Norendal (20) fra Kongsberg.

Ståle og Kjersti var beste nordmenn under kvalifiseringen, begge med tredjeplass. Klikk på linkene under for å se hele resultatlistene fra kvalifisering. 
Kvalifisering menn
Kvalifisering kvinner

Dette er en svært viktig konkurranse, siden den gir poeng til rankingen som er tellende for OL. Et bra finaleresultat vil øke sjansene for en billett til Sotchi. 

Finalen er idag fra 13.00 - 15.00 lokal tid, altså fra 21.00 - 23.00 norsk tid. OBS! Pga dårlig vær er finalen utsatt til søndag kl 17.45 norsk tid!! 

Den yngre generasjon imponerer i Livigno

Samtidig kjemper landets beste juniorer i slopestyle i World Rookie Tour i Italienske Livigno. Det var et stort norsk felt som stilte til start, og hele 10 stk er nå i finalen. Hanne Eiliertsen (14) fra Bærum imponerte og kvalifiserte først i klassen for jenter yngre junior. Stian Kleivdal (16) fra Geilo kjørte best av alle juniorguttene, tett fulgt av Mons Røisland (16) fra Bærum. Øvrige norske i finalene er Haakon Eilertsen, Isak Ulstein, Petter Grøn, Christian Bjønness og Marius Bakken i gutter junior, Mathias Eckhoff som kvalifiserte som nr 3 i gutter yngre junior og Synne Skjøtskift i jenter junior. 

Finalen er her i full gang, og vi regner med å snart få noen spennende resultater derfra! 

Linker:

Grand Prix hjemmeside: http://ussnowboarding.com/events/breckenridge-grand-prix-snowboarding
Billedbank landslag til fritt bruk for presse (bilder krediteres Snowboardforbundet): https://www.dropbox.com/sh/rapk8hna0abunnt/nGC9x1GNuf 
World Rookie Tour: http://www.worldrookietour.com