NyheterNM går ned denne uka! Foto: Snowboardforbundet

NM går ned denne uka! Foto: Snowboardforbundet

Klart for NM fest i Trysil

Skrevet av Trude Alnæs, 08. Apr, 2014

TRYSIL: 9 - 12 april, arrangeres årets høydepunkt for norske snowboardere – Snowboard NM i snowboardcross, slopestyle og big air. Trysil er stedet som denne uken vil bli befolket av Norges beste utøvere. Shaun White kommer dog antagelig ikke. 

 

X-games vinner Silje Norendal, Ol-sølvvinner Ståle Sandbech og flere andre landslagskjørerne har meldt sin ankomst, sammen med det beste Norge har å by på av sultne snowboardere med godtepåsan full av triks.

Stian Sivertzen lager snowboardcrossløypa

Landslagets Stian Sivertsen (25) fra Kongsberg skal selv være med å bygge snowboardercrossløypa, og er i Trysil for å legge sin hånd på verket. Den erfarne snowboardcrossutøveren har deltatt i X Games, OL og World Cup i en årrekke, og har nok av erfaring til å lage en morsom og utfordrende løype for NM-deltagerne som skal i ilden onsdag 9. april.

Slopestyle torsdag og fredag - grand finale med big air lørdag
Slopestyle, som debuterte som olympisk gren under OL i Sotchi, blir grenen med flest antall deltagere. Vi kårer norgesmestre i både yngre junior, junior og senior. Yngre junior og junior går av stabelen torsdag 10. april, mens seniorene møtes til dyst på fredag 11. april
Lørdagen blir det grand finale i Trysilparken med big air i alle klasser.

Fine forhold og myke landinger
Ola Mattson i Trysil skisenter sier det er mildt og fint, og at vi kan forvente myke landinger men nok av snø i Trysil denne uken. Parken blir bygget spesielt for NM og vil holde meget høy kvalitet når flere av verdens beste snowboardere skal vise sine beste triks. 

Program
Onsdag 9. april: Snowboardcross
Torsdag 10. april: Slopestyle, yngre junior og junior
Fredag 11. april: Slopestyle senior/Open
Lørdag 12. april: Big air

Velkommen til snowboardfest i Trysil!

Les hele NM-programmet her