NyheterSølv til Kleveland i natt.

Sølv til Kleveland i natt.

Kleveland ble historisk

Skrevet av Peter Gløersen, 28. Jan, 2017

Marcus Kleveland (17) ble verdens første til å lande en quadcork i konkurranse.

Det er drit-bittert å være så nærme seieren. Jeg følte at jeg ble nedscora, men jeg er også sykt happy med å bli først til å sette quad i konkurranse, sier Kleveland etter å ha tatt sølv i sin X Games Aspen-debut.

Som hvert år ble big air-finalen i Aspen en konkurranse full av progresjon og nye triks som utvikler sporten.
– Alle snowboardere har et mål om å kunne gjøre noe historisk. Det å kunne få ta den i dag var ganske kult, sier Kleveland.

Supertalentet fra Dombås landet sin backside quad 1800 og fikk 45 av 50 mulige poeng. Det er to hopp som teller i big air, og Dombås-gutten fikk ikke like god uttelling for sin cab 1620.
Forhåndsfavoritt Maxcence Parrot svarte på Klevelands quad og landet en både cab quad 1620 og cab trippel 1800 – og tok sitt fjerde X Games-gull, ett fattig poeng foran det norske supertalentet.

Kanadiske Mark McMorris tok bronsen, mens Ståle Sandbech kom på femteplass. Nå fortsetter X Games med slopestyle for kvinner lørdag og slopestyle for gutta på søndag.
– Jeg kan slappe av litt mer nå, jeg har ihvertfall én medalje fra X Games. Nå blir det artig å se hvordan det blir i slopestyle på søndag, sier Kleveland.