NyheterFoto: Stian Lauritzen

Foto: Stian Lauritzen

Kleveland mislyktes i Kina

Skrevet av Peter Gløersen, 24. Nov, 2018

En skuffet Marcus Kleveland endte tilslutt på 10.plass, men forbløffet samtidig publikum med nytt triks. 

Lørdag formiddag norsk tid var det klart for Air & Style Beijing. Det norske stjerneskuddet fikk det ikke til å stemme. 

Kleveland fikk ikke til åpningstrikset sitt. Etter å ha mislyktes to ganger var konkurransen i realiteten over. Da brukte han heller sitt siste hopp til å underholde publikum med et triks få har sett før, som skapte både begeistring og forundring i kommentatorbua.
– Takk skal du ha, Marcus. Det der blir det mest omtalte trikset i dag, utbrøt NRK-kommentator Tom Hovde.

Skadeforfuglte Sven Thorgren fra Sverige vant konkurransen foran japanske Takeru Otsuka og østerriske Clemens Milhauer.
– Marcus er rimelig skuffet akkurat nå. Det gikk ikke som vi ønsket her i Kina, men det er fremdeles tidlig på sesongen. Vi skal greie å komme sterkere tilbake, og ser frem mot slopestylekonkurransene i vinter, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud.  

Regelendring utfordring for Klevelenad
19-åringen fra Dombås har levert ekstremt bra i stijaskonkurransene på forsesongen de siste årene, men endte bare på 5. plass i sesongåpningen i Modena.  I Beijing ble det til slutt 10. plass. En regelendring denne sesongen gjør det vanskeligere for Kleveland.
– Det er mye på grunn av regelendringen, som sier at man må rotere begge veier. Marcus er svakere til å rotere mot høyere, og det er det som ødelegger. Nå er han plutselig underdog, istedenfor favoritt i disse stilas-big air-konkurransene. Men han jobber med det, og det vil ta litt tid å vende seg til, sier Grimsrud. 

Regelendringen har vært omdiskutert, der noen kjørere ønsker den velkommen, mens andre er misfornøyde. 
– Marcus er blant de misfornøyde, og jeg skjønner han godt. Samtidig er jeg enig i at det er bra for snowboardutviklingen, siden reglen sørger for mer variasjon. Dette har vært en diskusjon lenge, og ble innført av X Games i fjor. Det er fremdeles tidlig, og vil ta litt tilvenning, sier Grimsrud. 

Norendal prioriterte trening
Jentenes konkurranse ble vunnet av østerrikske Anna Gasser, som for noen uker siden ble første jente i verden til å gjøre en trippelcork. I Beijing fikk hun tøff konkurranse fra Miyabi Onitsuka, men klarte holde den japanske jenta bak seg. 

Silje Norendal deltok ikke i konkurransen. Istedenfor å reise til Kina, og så til USA før jul, har Kongsberg-jenta bestemt seg for å trene i Colorado frem til Dew Tour i midten av desember.