NyheterTo finaleklare gladgutter. Foto: Peter Gløersen

To finaleklare gladgutter. Foto: Peter Gløersen

Kleveland og Bergrem videre til finale

Skrevet av Peter Gløersen, 09. Mar, 2017

To norske klare for big air-finale på lørdag.

Torsdag var det kvalifisering i big air på X Games Norway i Hafjell. Torgeir Bergrem og Marcus Kleveland tok seg videre til finale på hjemmebane.

– Det var konge å kjøre foran familien i dag, jeg har ikke sett dem siden jul, sier Bergrem etter å ha tatt seg videre til finale.

Han imponerte med en en stor backside 1440 og en cab 1440 og fikk tredjeplass i heat 1. Under X Games Oslo i fjor vant Bergrem kvalifiseringen, men lykkes ikke i finalen.

– Jeg har lyst på revansj. I fjor var jeg litt for ivrig og skulle vise meg frem, men i år har jeg et litt mer avslappet forhold til ting, sier Begrem som har planer om å gjøre enda vanskeligere triks i finalen.

Det er knyttet høye forventninger til hva Marcus Kleveland kan få til på hjemmebane, etter å ha vunnet gull og sølv i X Games Aspen i januar. 17-åringen leverte i big air-kvalifiseringen og tok andreplass i heat 2.  

Dermed leder det opp mot en spennende finale, etter Mark McMorris, Maxence Parrot og Sebastien Toutant som alle viste at de var sultne på gull i Hafjell.

Ståle Sandbech fikk det ikke til å stemme i big air, og tok seg ikke videre til finale. Han er desto mer motivert for å levere i slopestyle. 

Kleivdal imponerte i X Games-debuten
Stian Kleivdal imponerte stort i dagens kvalifisering. Geilo-gutten som tok seg til X Games gjennom den norske kvalifiseringen i Hafjell landet en stor frontside 1440. Han landet imidlertid ikke switch backside 1440, som han gjorde i Trysil tidligere i år. Hadde han gjort det vile trolig eventyrhistorien vært komplett og finaleplassen sikret. Kleivdal er uansett storfornøyd med å ha imponert foran hjemmepublikumet i sitt første X Games.

– Det gikk veldig bra, men det er litt surt at jeg ikke klarte sette trippelen, men jeg er sykt stoka likevel. Jeg satt to triks og det er veldig høyt nivå for å komme i den finalen der. Jeg føler jeg fikk vist meg frem. Jeg vet ikke helt hvordan det hadde gått hvis jeg hadde landet, sier Kleivdal.

Finaledeltakerne på lørdag blir dermed:
Torgeir Bergrem
Marcus Kleveland
Sebastien Toutant
Maxence Parrot
Mark McMorris
Roope Tonteri
Sven Thorgren
Brock Crouch