NyheterFoto: Peter Gløersen

Foto: Peter Gløersen

Kleveland og Frisvold er norgesmestere

Skrevet av Dina Treland, 17. Mar, 2016

Med påskevær og påskeføre var det yngre junior og juniorkjørerne som fikk starte showet under snowboard-NM i Trysil. Med kjøring av internasjonal klasse var det Marcus Kleveland som stakk av med seieren i guttenes juniorklasse, mens Nora Frisvold gjorde det best blant jentene.

 

– Det var en sykt artig dag med mye slush. Det kunne ikke blitt bedre! Parken er ganske ”mellow”, så det er en grei løype til NM, sier Marcus Kleveland, som kjørte best i dagens slopestyle og dermed vant juniorklassen.

 

Marcus Kleveland fra Dombås imponerte stort hele dagen, og allerede tredje turen under treningen gjorde han backside trippelcork 1440, det sagnomsuste trikset som førte til at Marcus fikk sitt verdensgjennombrudd som 13-åring. Dette imponerte han også dommerne med i finalen, men i finalen ble det litt mindre rotasjon.

 

– Jeg hadde ikke fart til trippel i finalen, jeg manglet den lille snerten jeg trengte til det, så da ble det dobbelcork 1260 i stedet. Runnet mitt bestod av cab 900, frontside 900, backside lip to fakie på wallriden, cab 270 på og 270 av railen og backside dobbelcork 1260. Jeg får prøve å steppe opp litt og se hvordan det går når jeg skal konkurrere mot seniorene på lørdag, smiler Marcus.

 

Marcus presiserte også at han imponert over sine konkurrenter. Isak Ulstein fra BSK endte på andreplass, kun 1,6 poeng bak førsteplassen, og Mathias Eckhoff fra Heming som forrige helg tok gull i både junior og seniorklassen i halfpipe fikk i dag med seg en fin tredjeplass.

 

 

Nytt NM-gull til Nora Frisvold

 

– Det gikk litt dårlig under treningen, så det var kjempegøy at det gikk bedre da konkurransen startet. Jeg gjorde to 360er i runnet mitt, så det var nok det som gjorde at jeg vant, sier Nora Frisvold fra Hønefoss Brettklubb, som foreløpig under NM har røsket med seg gullet i både slopestyle og halfpipe. På lørdag skal hun få prøve seg mot seniorjentene.

 

– Vi får se hvordan det går, det blir gøy å konkurrere i senior også, men det blir nok høyt nivå der.

 

 

Ingvild Nymoen fra KIF Snowboard fikk med seg dagens sølvmedalje blant juniorjentene, mens Julianne Topland Hillestad fra K-town Brettklubb fikk bronsemedaljen.

 

 

Sebastian Vik sikret seg sitt andre NM-gull

 

– Det var kjempegøy å kjøre i dag, parken er bra og det var mye slush. Jeg gleder meg til å kjøre de andre grenene uten at jeg har så store forventninger, sier Sebastian Vik fra BSK Snowboard, som kanskje bør ha store forventninger etter allerede å ha sikret seg NM-gull i både slopestyle og halfpipe.

 

 

Johannes Taklo fra Heming fulgte tett på Sebastian og tok en fin andreplass, og Jonas Mørk Danielsen fra Geilo fikk tredjeplassen blant gutter yngre junior.

 

 

Geilo-dominans blant jenter yngre junior

 

– Jeg synes det var en veldig gøy bakke, også var det veldig gøy å se at alle klarte det så bra. Jeg klarte hele den lange railen, så det var nok det som skilte meg fra de andre. Jeg skal delta i alle grener under NM, og skal bare ha det gøy og gjøre mitt beste. Det er nok bigair jeg har størst sjanse til å gjøre det bra i, sier Bettina Roll som nettopp har tatt sitt første NM-gull.

 

 

På pallen fikk Bettina selskap av to av sine klubbvenninner fra Geilo. Andreplassen gikk til Stine Espeli Olsen, og Maria Mylius fikk tredjeplass.

 


Mye på NM-programmet

Fredag er det duket for snowboardcross for alle klasser, før seniorene skal ut i slopestyleløypa på lørdag. Søndag avsluttes snowboard-NM med bigairkonkurranse for alle klasser. 

 

Full resultatliste finner du her