NyheterFoto: Preben Stene Larsen

Foto: Preben Stene Larsen

Kleveland og Treland vant kongepokalene

Skrevet av Peter Gløersen, 20. Mar, 2016

Marcus Kleveland (16) fra Dombås og Dina Treland (31) hentet hjem de gjeve kongepokalene etter å ha tatt gull i big air på avslutningsdagen av norgesmesterskapet på Trysil.

Marcus Kleveland (16) vant big air på norgesmesterskapets siste dag og har dermed vunnet fire strake NM-gull denne uka. Han vant nemlig junior- og seniorklassen i både big air og slopestyle.

– Fire NM-gull er jeg sykt happy for. Jeg kjørte bare for å ha det gøy, så det ble bare en bonus. Man kjører best når man ikke har noen nerver og bare kjører for å ha det artig. Dette har vært min beste sesong hittil, sier Kleveland.

I big air konkurransen var Kleveland overlegen og vant med en backside trippelcork 1440 og en cab dobbelcork 1260. Den totale poengsummen ble imponerende 185 poeng, og holdt til å henvise Fridtjof Sæther Tischendorf til sølv og Isak Ulstein til bronse.


Foto: Peter Gløersen

 

I jentefinalen var det Dina Treland (31) fra Flekkefjord som trakk det lengste strået. Hun gjorde frontside 540 tailgrab og en switch backside 180. Etter å ha tatt sølv i halfpipe og slopestyle og gull i dagens big air vant Treland dermed også NM sammenlagt og fikk kongepokalen.

– Jeg hadde egentlig ikke planer om å dra på NM, men er sjukt glad jeg dro. Det har vært skikkelig moro. Jeg hadde ikke tenkt til å kjøre big air, fordi jeg ikke har hoppet på flere år, men jeg meldte meg på i dag tidlig og er sykt glad for det.

Treland lot seg imponere av de yngre kjørerne på NM, blant andre sølvvinner Hanne Eilertsen og bronsevinner Tina Steffensen. 

– Tina Steffensen, som er 15 år og kjørte sin første seniorkonkurranse imponerte meg nok kanskje mest. Hun kommer til å bli så utrolig god! Hadde hun landet triksene sine i dag ville hun vunnet, det er jeg sikker på. Mange av jentene kjørte veldig bra, men de må skjerpe seg om de blir slått av en gammel raillkjører, sier Treland og ler.


Mathias Eckhoff vant NM sammenlagt på herresiden.