NyheterFoto: Daniel Tengs

Foto: Daniel Tengs

Kleveland-show i Trysil

Skrevet av Peter Gløersen, 13. Feb, 2016

16 år gamle Marcus Kleveland leverte triks av ypperste verdensklasse og vant plass i X Games Oslo.

Supertalentet Marcus Kleveland måtte for to uker siden gi slipp på drømmen om å delta i X Games. En skulderskade forhindret 16-åringen i å delta i Aspen, men lørdag fikk han sin revansj, da han vant den norgescup-konkurransen i Trysil. Med seieren fulgte nemlig en plass i X Games Oslo.

– Å måtte takke nei til plassen i Aspen var veldig kjipt, men å på en måte få den plassen tilbake nå føles helt utrolig, sier Kleveland.

 

Det er ingen tvil om at en norgescup-konkurranse i snowboard aldri har holdt høyere nivå enn denne lørdagen. Det store antallet tilskuere som hadde møtt opp ble vitne til en snowboardkonkurranse av ypperste klasse. Kleveland vant konkurransen med triks som kunne vunnet ham store internasjonale konkurranser, blant annet en backside trippelcork 1620.

– I dag var det Marcus Kleveland-show. Han klinte til og fortsatte den gode trenden i kjøringen sin. Det var helt sykt å se på, sier landslagstrener Sondre Hylland.

 

Hylland mener det kan være gode muligheter for unggutten i Oslo dersom han leverer som han gjorde i Trysil.

– Han kom inn som favoritt her, og leverer til de grader. Han er steingod og blir vanskelig å tukte fremover. Når han nå får sjansen i Oslo møter han veldig mange gode kjørere, men jeg tror det er gode muligheter for han der også, sier Hylland.

 

Norgescup-konkurransen i Trysil var foruten nivået på kjøringen også preget av kjempestemning blant publikum. Martin Sire fra Gol tok andreplassen, mens Emil André Ulsletten tok tredjeplass.  

 

Kleveland blir dermed den sjuende norske snowboarderen som får plass i X Games Oslo i slutten av februar. Allerede er Ståle Sandbech, Silje Norendal, Torgeir Bergrem, Markus Olimstad, Kjersti Buaas, Mons Røisland klare for det ligger an til å bli en folkefest i Oslo