NyheterFoto: Snowboardforbundet

Foto: Snowboardforbundet

Kleveland vant Air+Style Beijing

Skrevet av Peter Gløersen, 19. Nov, 2016

17-åringen vant igjen!

– Det er så sjukt digg følelse akkurat nå. Jeg har alltid drømt om å vinne her, sier Marcus Kleveland.

Etter seieren i Big Air Milano var forventningene til 17-åringen fra Dombås høye. Men etter solid kjøring både under kvalifiseringen og semifinalen, virket Kleveland rolig før superfinalen, der kun åtte av de 16 beste i semifinalen fikk kjøre.

– Jeg har så sjukt bra selvtillit nå. Jeg bestemte faktisk for å gjøre cab trippel 1620 på hoppkanten, og vet ikke om jeg hadde landa trippel 14, som jeg hadde planlagt, sier han.


Kleveland satte en backside trippelcork 1440 i første runnet, men falt i andre. Han klarte likevel å holde hodet kaldt før siste hoppet, som som ga han seieren foran Seb Toutant og Darcy Sharpe. 

– Marcus har hatt en utrolig fremgang det siste året, og den selvtilliten og konkurranseerfaringen han manglet i fjor er nå på plass. Da blir det veldig bra. Han er et multitalent på brettet som nå begynner å finne godformen, og det er utrolig gøy å se. Dette er nok bare begynnelsen på mye stort i fremtiden, sier landslagssjef Thomas Harstad.

Mons Røisland kjørte også sterkt i finalen og var nær på å lande en backside trippelcork 1620 i siste run han også. Det hadde mest sannsynlig gitt han plass på pallen sammen med Kleveland. Dessverre falt han og endte på 6. plass, som likevel er hans beste resultat i en big air-konkurranse på høyeste nivå.