NyheterFoto: Process Films

Foto: Process Films

Kleveland vant Air+Style-touren

Skrevet av Gaute Haaversen-Westhassel, 20. Feb, 2017

I dag kom Marcus Kleveland på 3. plass i Air+Style Los Angeles. Med tre av tre mulige pallplasseringer på touren tok han en suveren sammenlagtseier foran canadiske Sebastien Toutant. 

Mandag morgen norsk tid vant Marcus Kleveland (17) den prestisjetunge sammenlagtseieren i Air+Style, der hele verdenstoppen deltar. Avslutningen av den tredelte konkurranseserien ble arrangert på stillashopp og kunstsnø i Los Angeles, og før finalen var det bare Sebastien Toutant (CA) som kunne ta fra Kleveland tittelen. Canadieren var nødt til å vinne i dag, men falt i to av tre runs, og allerede før sitt siste hopp var det derfor klart at Kleveland ville vinne touren. Som så mange ganger tidligere i år holdt han hodet kaldt og endte på en fin 3. plass. Men det var en nervøs Kleveland som kjørte i LA i dag.

- Jeg visste jeg måtte ha minst en 6. plass for å vinne overallen, hvis Seb (Toutant) vant i dag. Etter at jeg tryna på førstehoppet kom nervene skikkelig inn. Men jeg gikk likevel for en cab trippel(cork) 1620 i andrerunnet, som jeg er mest redd for å gjøre, og landa greit. Da tenkte jeg at jeg skulle gjøre backside trippel og sikre overall-seieren. Jeg ble sjukt glad da det også var nok til 3. plassen, sier Kleveland.

Nok en gang var nivået i big air-konkurransen enormt høyt, og det gjør landslagstrener Sondre Hylland enda mer imponert over det Kleveland presterer. 

- Maxence (Parrot), som vant i dag, la lista ved å lande det beste trikset i konkurransen allerede i første run. Da blir det et psykologisk spill i resten av konkurransen. Når Marcus (Kleveland) likevel klarer en 3. plass viser det hvor mye han virkelig vil vinne, sier landslagstrener Sondre Hylland.  

 

Har etablert seg i toppen

Med seier i Air+Style Beijing og 2. plass i Innsbruck var dagens 3. plass i Los Angeles Klevelands tredje av tre mulige på Air+Style-touren. Det var også hans sjuende topp tre-plassering i årets sesong. Det er en enormt stor prestasjon.

- Dette sier mye om den kjøreren Marcus (Kleveland) har blitt. Han har på kort tid blitt en erfaren kjører med veldig gode konkurranseegenskaper, og han har gjennom denne sesongen gang på gang vist at han leverer best når presset er som størst, sier landslagssjef Thomas Harstad.

Torgeir Bergrem (25) tok seg også videre til dagen finale. Han endte på en 8. plass, men kunne fort ha utfordret de i toppen dersom han hadde landet sin backside trippelcork 1620 i siste run.

Ser fram til X Games Norway

Sesongen nærmer seg slutten, men det gjenstår særlig en viktig konkurranse for de norske gutta - X Games Norway - som finner sted i Hafjell 8.-11. mars.

- Etter sammenlagtseieren i Air+Style er det selvfølgelig X Games hjemme det neste store målet. Må prøve å få gjort det bra der også. Da blir det en bra sesong, sier Kleveland lurt.

 

Air+Style LA

1. Maxence Parrot (CA): 178,6
2. Seppe Smits (BE): 162,66
3. Marcus Kleveland: 161,99

 

Air+Style-touren
1. Marcus Kleveland: 278.18
2. Sebastien Toutant: 226.62
3. Maxence Parrot: 213.45