NyheterMorsom hoppline i hyttli - Foto: Snowboardforbundet

Morsom hoppline i hyttli - Foto: Snowboardforbundet

En dag i bakken med Petter

Skrevet av petter Klund, 09. Mar, 2012

OSLO VINTERPARK: En av våre medlemmer, Petter Klund (16) fra Kolbotn, tok fredagen vekk fra skolen og dro til Tryvan for en fredagsshred. Rapport lagde han også. Resultater ser du her. 

Det er for tiden veldig gode forhold i Oslo vinterpark, tidligere kjent som Tryvann. For kun en uke siden var det ordentlig påskeføre der, mens det har blitt blå grader de siste dagene og 20 cm med nysnø. Det resulterer i litt lett pudder, så det er absolutt verdt å ta en tur dit. Det lover jo også godt for denne vinterens varighet. Det er bare en halvtimes t-banetur fra by'n.

Bedre park enn på lenge 

Oslo vinterpark stiller nå i år med den beste parken på lenge. Da sikter jeg spesielt til hopplinen med stigende størrelse. Der skal det være hopp på ca. 3, 5 og 8 meter flate. Men de har også tatt i bruk veldig mange gøyale rails også i quicksilverparken i tillegg til den nye Nike backyard som er designet av Nikes teamkjørere. De har for eksempel en polejam, dobbel kink, down-up og downrail. Men noe som er litt synd er at det er noen elementer som man ser ved siden av bakken som ikke er tatt i bruk. Det er også en del flere hopp der i fjor enn det er i år. Men de har jo brukt ekstremt mye ressurser på å arrangere Snowboard - VM og Nike chosen series som har krevd utrolig mye snø, som de brukte på andre ting i fjor.Det har heller ikke vært en kjempe bra vinter værmessig hvis man skal sammenlikne det med de forrige årene. Store deler av sesongen har veldig mange anlegg slitt med snømangel. Men alt i alt kan parken konkluderes til å være relativt shredbar. Så det anbefales på det sterkeste å ta en tur opp. Selvom snøen har smeltet her nede i by'n holder den seg oppe i høyden.

  

 Noen av railsa i quicksilverparken - Foto: Snowboardforbundet

Ny pipe

I forbindelse med snowboard-VM i Wyller i slutten av februar ble det bygd norges første og per dags dato eneste superpipe, til bruk til dyktige pipekjørere. Den er omtrent 6 meter høy og 172 meter lang og har høy standard i følge flertallet av VM - deltagerne. Det var en pipe av en helt annen klasse når man gikk fra pipen i hyttli til superpipen. Dette er nok redningen til norges pipefremtid. 

  

Superpipen - Foto: Snowboardforbundet