NyheterNyoppstartet snowboardlinje på Hovden

Nyoppstartet snowboardlinje på Hovden

Kombinere videregående med satsing på snowboard?

Skrevet av Lise Mirja Øiern, 15. Feb, 2012

Snowboardforbundets egen kursholder, Gøran Høyvik Ulltang, har ansvaret for den ferske snowboardlinja på Hovden Skigymnas (HGS). Han har sendt oss noen linjer om den fantastiske muligheten til å satse på snowboard samtidig som man går på videregående skole. Søknadsfristen til neste skoleår for de unge og håpefulle er 1. mars.

Høsten 2011 startet HGS opp to nye linjer for utøvere som satser på snowboard og twintip. Dette tilbudet var viktig å få på plass i en tid hvor interessen rundt snowboard og twintip er stor. HSG har lange tradisjoner for toppidrettssatsing og har siden oppstarten i 1990 opparbeidet seg solid kompetanse på hvordan et toppidrettstilbud skal organiseres for elever som ønsker å kombinere idrett og skole.

Et toppidrettstilbud på dette nivået er det få skoler i landet som kan vise til. I Telemark, Rogaland og Agder fylkene har et tilbud på lik linje med NTG konseptet vært savnet og HSG er glad for å ha på plass et tilbud som kan gi talentfulle utøvere en mulighet til å satse.

På HSG er idrettenes røtter sterkt forankret i treningsfilosofien. Verdiene lek, glede og samhold er viktige i arbeidet her på HSG.  Vi er opptatt av å skape en indre motivasjon gjennom gode mestringsopplevelser og våre verdier legger nettopp dette grunnlaget.

På lik linje med våre to andre idretter her på Hovden, langrenn og alpint, deltar utøverne i et omfattende sportslig treningsopplegg. Med opp til 30 samlingsdøgn og opp til to treningsøkter hver dag fra august til desember, legges grunnlaget for an aktiv sesong på snø. Gjennom vinteren har vi også opp til to treningsøkter hver dag og vi reiser rundt på utvalgte konkurranser. Våre utøvere får meget god oppfølging gjennom skoleåret og sesongen. Med to heltidsansatte trenere fra høsten 2012 med kompetanse i hver sin idrett, vil det sportslige tilbudet bli enda mer omfattende og spennende. Det utenomsportslige er også godt ivaretatt ved at elevene kan bo på hybler i nærheten av skolen og få middag i felles kantine.

Søknadsfristen er 1. mars. Er du interessert sjekk inn her: http://hovdenvgs.no/.
Vil du se mer av det vi holder på med i film, se her: http://vimeo.com/user8941335.