NyheterNM-gull og sammenlagseier. Foto: Thomas Skjærstad

NM-gull og sammenlagseier. Foto: Thomas Skjærstad

Kristian Lekang tok seieren i Norgescupen

Skrevet av Henrik Thorsen, 10. Jun, 2014

I vinter har Kristian Lekang bare kjørt snowboard for å ha det moro, og det ga litt av noen resultater. Vi tok en prat med han om NM gull, filmprosjekter og snowboard generelt.

Alder: 24 år
Sponsorer: Swag, Footprint Insoles, AEE Magicam, Oslo Snowboardsenter, Madson of America
Klubb: Øst Brettklubb
Lokalbakke: Oslo Vinterpark

- Heisann Kristian. Grattis med seieren i Norgescupen for herrer open! Noen tanker om sesongen?
Sesongen har vært helt sykt morsom. Vinteren var ikke så veldig lang, men kanskje det beste jeg har hatt på brett til nå. Uansett så har jeg ikke hatt noe annet fokus enn å ha det gøy med kompiser, det er jo det snowboard handler om i bunn og grunn. 

- Hva var det kuleste som skjedde i vinter da?
NM var helt klart det beste som skjedde i vinter, var utrolig morsomt å ta gull i big air. Alle var samla i Trysil, og stemninga var helt konge. Helt magisk! Det er jo helt spesielt for de konkurransene vi kjører i Norge, det er alltid kompissteming på start, ikke noe "førstemann i mål", og alle er bare stoka på hverandres kjøring. Det er det som gjør at sporten blir med lidenskapelig, som gjør at jeg fortsatt er nyskjerrig på å kjøre mer snowboard. Var også helt rått i Oslo Vinterpark, den Norgescupen i bigair. Hoppet var helt konge bra, så det ble skikkelig progression-session. Kompisen min, Ole Henrik Hovland, gjorde cab 14 og vant, helt rått!

Artikkelen fortsetter under bildet

Mega stor premiesjekk og en måneds leiebil fra Europcar til vinneren!

- Noe annet spennende som skjedde denne sesongen?
Sesongen var generelt kul. Fikk filma veldig mye. Jeg og tre andre kompiser har startet opp en youtube-podcast, som nå begynner å gå litt mer oppmerkshomhet. Så blir noen flere prosjekter med det. Det var også meningen at vi skulle avholde en camp for litt viderekommende snowboardere i Middagsåsen, men det ble desverre ikke noe av pga for lite snø denne vinteren. men neste år blir det camp for ungdommen! Er veldig kult å kunne gi litt tilbake.

- Kommer du til å fortsette å kjøre Norgescupen da? 
Det kommer jeg helt klart til å gjøre. Det er jo veldig gøy å være med. Er nesten som en dårlig unnskylding for at alle samles og har det fett. Det er ikke så mega seriøst, og bare moro. Synes også Norgescupen og forbundet kan kommet veldig langt, nå som det er pengepremier på alle konkurranser og leiebil for sammenlagtseier. Når jeg begynte fikk man en genser og pokal hvis man vant NM, så det er virkelig steppa opp fra den gang. Håper jo det er med på å få med neste generasjon og dra opp nivået.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kristian på hjemmebane i Oslo Vinterpark. Foto: Glenn Pettersen

- Hva planene fremover? Noe spennende som skjer?
Jeg driver å planlegger et prosjekt med Process Films. Skal prøve å få det på Transworld, med en episode sommersnowboard på Fonna. Vi skal lage en storyline rundt det hele. Passet veldig bra å vinne leiebil i sommer, for bilen min er herpa. Neste vinter skal vi få til den campen i Middagsåsen, gled dere til det! På grunn av mye skader kommer jeg nok ikke til å kjøre som jeg har gjort, mer bare for å ha det gøy. Har hatt to nakkebrudd blant annet. Og når snowboard ikke er gøy lenger, gidder jeg ikke mer.

- Noen av kidsa i Norgescupen man bør se opp for?
Mons Røisland! Den kidden kommer til å bli, eller er jo allerede, svingod på snowboard. Norge er jo kanskje den største snowboardnasjonen i verden. Vi dominerer jo både senior og juniorkonkurransene der ute. Mange av kidsa som er helt rå på brett.

- Noen ord helt avslutningsvis?
Takk til alle som har vært med å kjørt brett i alle åra. Som har backa meg, og alle venner og familie.

Takk for praten Kristian! Og grattis med seieren og leiebilen fra Europcar. Vi gratulerer også Morten Kleivdal og Mons Røisland med 2. og 3. plassene i Norgescupen for herrer open.

Se Kristian sin season edit her sånn: