NyheterNy internasjonal dommerutdanning

Ny internasjonal dommerutdanning

Skrevet av Henrik Thorsen, 18. Okt, 2011

Verdensserien for snowboard TTR og World Snowboard Federation (WSF) satser sammen på å videreutvikle og kvalitetssikre dømmingen i internasjonal snowboarding, og som et ledd i dette lanserer de nå sitt første felles internasjonale dommerseminar

TTR / WSF Judge Clinic vil foregå i Innsbruck, Østerrike fra 25. til 27. november 2011. Dommerseminaret tilbyr utdanning både for nasjonale og internasjonale dommere.

Nasjonalt dommerseminar for 1-3-stjerners events
Det nasjonale dommerseminaret er åpen for nasjonale dommere og vil bli rettet mot dommere som skal jobbe med 1-3 stjerners regionale arrangement.
- Vi vil delta med 3 dommere fra NorgesCupen for å sikre utvikling og styrke den faglige kompetansen, forteller arrangementssjef i Snowboardforbundet Henrik Thorsen.

Seminaret vil fokusere på å dømming av lokale arrangement og dommerne som består kurset kan ta med en "TTR / WSF National C Certification" - som gir dommerne internasjonale sertifisering til å dømme på 1-3 stjerners arrangement, og å fungere som hoveddommer ved 1-2 stjerners events.
- Det nye systemet snakker godt med vår egen dommerutdanning og vårt mål er å hente det beste ut fra den internasjonale sertifiseringen for å øke kvaliteten på dommerne her i Norge, forteller Thorsen.

Ny internasjonal dommersertifisering for 4-6-stjerners events
Den internasjonale dommerklinikken er for dommere som dømmer internasjonale events. Dommerne som består dette kurset og har tilstrekkelig eventerfaring vil få en "TTR / WSF A Nivå sertifisering" som gir dem myndighet til å dømme på 4- og 5-stjerners events og å være hoveddommer ved 4-stjerners events .

TTR og WSF innfører også et nytt dommersertifikat for dommere på 5- og 6-stjernersnivå kalt "TTR / WSF International PRO Certificate". Med dette vil det bli en enklere kvalitetssikring av dommere på internasjonale events. TTR har også nedsatt en ny uavhengig dommerkomité som skal utnevne dommere til alle events på toppnivå i TTR-serien.

Seminaret i November vil også ha en diskusjon i forhold til dømming og utvikling av konkurransesnowboard.

For mer informasjon:

Henrik Thorsen / henrik@snowboardforbundet.no / 40888555
Dagfrid Forberg / dagfrid@snowboardforbundet.no / 99637338