NyheterDet ble mye pudder og lite park på landslaget denne uka. Foto: Glenn C. Pettersen / Process Films

Det ble mye pudder og lite park på landslaget denne uka. Foto: Glenn C. Pettersen / Process Films

Laax Open avlyst

Skrevet av Peter Gløersen, 19. Jan, 2018

Riktig avgjørelse, sier Silje Norendal og landslagstrener Per Iver Grimsrud.

Denne uken var det duket for en av de mest tradisjonsrike snowboardkonkurransene i verden – Laax Open. Dessverre ble det ingen konkurranse, Laax i Sveits har fått over en meter med snø den siste uken. Kombinasjonen av snø og vind gjorde at konkurransen ikke lot seg gjennomføre.

Fredag kjørte jentene trening, og var nære å kunne ha en konkurranse, men så kom uværet for alvor inn. Laax var siste mulighet for å kvalifisere seg for Pyeungchang. Dermed røk OL-drømmen for flere av de som stod på start.
– Det er et par jenter her som er skikkelig lei seg. OL røk for dem nå, men for for de som akkurat lå innenfor topp 30 så ble de OL-klare, sier Norendal.


Silje og jentene fikk en liten treningsrunde fredag, men uvær kom inn og stoppet konkurransen for godt.  Foto: Glenn C. Pettersen


Hun var godt innenfor rankingen og ble tatt ut til OL allerede i desember.
– For meg hadde det ikke så stor betydning. Det er selvfølgelig kjipt å ikke kjøre en konkurranse jeg følte jeg kunne gjøre det bra i, men når forholdene ikke er bra nok og vi ikke kan ha en rettferdig konkurranse, så er det like greit. 

Norendal synes det var synd at hun ikke fikk gjennomkjøringen i Laax Open. 
– Formatet her er likt som i OL, med semifinale og finale, så jeg ville gjerne trent på det, sier hun og poengterer at hun også kun har kjørt en annen slopestylekonkurranse i vinter. 

Avgjørende konkurranse
Landslagssjef Per Iver Grimsrud forteller at noen naturligvis ble mer skuffet enn andre over avlysningen. 
– Vi var ikke avhengig av denne konkurransen, fordi alle våre allerede har klart kravene. Det betyr at vi får fylt kvoten på fire kjørere på herresiden. Det var imidlertid en avgjørende konkurranse for hvem som sendes til OL, som nå ble avlyst. Nå skal vi bruke helgen til å bestemme oss for hvem som sendes til Sør-Korea, sier Grimsrud. 

Grimsrud skal sende en innstilling til Olympiatoppen over hvilke utøvere han mener bør få OL-plass. Olympiatoppen tar deretter ut kjørerne og offentliggjør troppen onsdag 24. januar. Marcus Kleveland og Silje Norendal er allerede tatt ut, men tre ytterligere gutter skal tas ut.


Bra for brettsjelen   
Etter en uke med snøvær har det blitt minimalt med kjøring i slopestyle-løypa. 
– Det er kjedelig at det ikke ble konkurranse når vi først reiste hit og de kjørte så bra på første trening, men det var riktig avgjørelse. Sånn er det med utendørsidrett, sier landslagssjef Per Iver Grimsrud. 

Han mener det ikke har noen betydning for X Games og OL-prestasjoner at kjørerne ikke har fått kjørt  de siste dagene. 
– De har to gode uker bak seg, og nå kommer X Games, hvor de får kjørt ekstremt mye. Det har ingen betydning, bare positivt at de har kjørt løssnø disse dagene. Det er bra for brettsjela, sier Grimsrud. 

Brettsjelen til Isak Ulstein har det helt greit... Foto: Glenn C. Pettersen / Process Films


Bergrem tilbake
Torgeir Bergrem dukket også opp i Laax for å kjøre løssnø. Det ble et gledelig gjensyn for landslagskjøreren som har vært skadet siden han fikk albuen ut av ledd i desember. Nå reiser han sammen med Marcus Kleveland, Silje Norendal, Ståle Sandbech og Mons Røisland til X Games, som starter på mandag. Det har også blitt en del død-tid i løpet av Laax Open. Foto: Glenn C. Pettersen / Process Films