NyheterFoto: Nine Queens / Klaus Polzer

Foto: Nine Queens / Klaus Polzer

Delt andreplass til Kjersti Buaas

Skrevet av Dina Treland, 20. Mar, 2016

Med andreplass i den progressive jentekonkurransen Nine Queens fulgte Kjersti Buaas (34) fra Trondheim opp tredjeplassen fra X Games i Oslo.


Nine Queens i østerrikske Serfaus er Europas største ski- og snowboardkonkurranse kun for jenter. Med spesialbygde elementer er det stort fokus på heve nivået på kjøringen hos snowboarddamene. Hele arenaen er formet som et stort slott, så jentene også kan få bra bilder og filmklipp fra konkurransen. Kjersti stakk av med seieren under fjorårets konkurranse, der nivået ble tatt til nye høyder, og Kjersti landet sin første frontside 1080. I år nådde hun igjen nesten helt til topps, og delte andreplassen med slovakiske Klaudia Medlova, kun slått av østerrikske Anna Gasser.


 
Foto: David Malacrida
 
-Det er fantastisk å ende opp på podiumet etter en så bra uke. Det ble bare en bonus. Å dele andreplassen med Klaudia er som å dele det med min beste venn. Det er helt utrolig, og det har vært kult å følge med på progresjonen hennes. Det er rørende å se så mange jenter av den neste generasjonen som kommer etter oss, og at jeg fortsatt kan være med å påvirke progresjonen. Jeg har alltid vært en stor fan av stil, så å se disse tekniske triksene utført med stil får meg til å tenke at kjøringen til jentene kommer rett fra hjertet, sier en takknemlig Kjersti Buaas.
 
Triksene som gav Kjersti andreplassen var frontside 720 og backside 540.