NyheterHenning på Fonna back in the days. Foto: Henning Marthinsen

Henning på Fonna back in the days. Foto: Henning Marthinsen

Checkout: Ny talent og utviklingsansvarlig Henning Marthinsen

Skrevet av Trude Alnæs, 06. Jul, 2012

Henning Marthinsen blir talent og utviklingsansvarlig i Snowboardforbundet. Ikke bare har Henning mange års erfaring som snowboardkjører for blant andre Nike, han er fysioterapeut og kan kroppens abc på langs og tvers. Nå blir jobben hans å tilrettelegge for stoka snowboardtalenter rundt om i Norges land og å følge rekruttlandslaget på vei mot verdenstoppen.Vi tok en check out med Henning i sommersola.

Ny i jobben: Henning Marthinsen. Foto: Henning Marthinsen

Gratulerer med ny jobb! Hva tenker du om det?

- Ja, hva skal man si? Jeg er veldig fornøyd og gleder meg til å bli en del av snowboardmiljøet igjen. Det blir gøy å kunne jobbe med likesinnede mot felles mål.

Fortell oss litt om hva du skal gjøre.

- Jeg skal ha ansvaret for juniorsatsingen og rekruttene i Norge, være på åpne samlinger, hjelpe Thomas og Per Iver ved behov og samarbeide med klubbene. Jeg kommer nok også til å bli god kompis med mac'n som ressurs på kontoret i sommerhalvåret.

Hva har du gjort tidligere?

- Jeg startet på NTG i 1999, konkurrerte senere på landslaget, studerte fysioterapi, for så å søke denne stillingen.

Hva gjorde at du ville ha denne jobben?

- Jeg hadde det utrolig bra som snowboarder, og mye av grunnen til det er miljøet. Om jeg skal jobbe for andres eller egen suksess har ikke så mye å si. Det har begge sine positive og negative sider, og det hadde vært gøy å komme gjennom en sesong uten skade :-)

Hva gleder du deg mest til?

- Aller mest gleder jeg meg til å komme i gang med arbeidet. Jeg tror både samlinger, konkurranser og møter på kontoret kan by på trivelige dager.

Du er akkurat ferdigutdannet fysioterapeut, hvordan tenker du dette vil komme til nytte i jobben?

- Jeg har lært en hel del om kroppen, skader og trening. Nei, fysioterapi er ikke massasje. Det er trening for mennesker med skade og/eller funksjonsnedsettelse: muskler, ledd, hjerte, lunge, amputasjoner, kroniske sykdommer, slag, etc. Selv om ikke utøverne i utgangspunktet er skadet så er treningsprinsippene de samme.

Hva tenker du om å jobbe i snowboardforbundet?

- De fleste ansiktene er godt kjent fra før, og jeg er sikker på at det blir et godt arbeidsmiljø. Snowboardforbundet er også limet i den norske snowboardverdenen som knytter klubber, konkurranser, kursing, samlinger, rankingsystemet, landslaget, utbygging av parker, etc. sammen i én samkjørt greie. Det blir moro å få være med å påvirke dette.

Du har jo vært proff. Fortell litt om din snowboardkarriere

- Siste året på NTG (02) kjørte jeg World-Cup pipe. Jeg endte opp på 9. plass på verdensrankingen, hvis jeg husker rett. Deretter hadde jeg 2 sesonger i Mammoth der jeg lært stort sett alle triksene jeg kunne før. Etter det konkurrerte jeg mye. Jeg har 7,8,9? topp-5-plasseringer i verdenscup og internasjonale konkurranser, men her i Norge er det først og fremst resultatene i TAC folk har fått med seg (1. plass i 06 og 2. plass i 07). Etter det satte skader en naturlig stopp på karrieren, og valg av utdannelse ble ganske lett.

Henning med Artic Challenge medalje. Foto: Henning Marthinsen

Hvor liker du best å kjøre i Norge og i utlandet?

- I Norge må jeg si Varingskollen, som er 500 meter fra mitt barndomshjem. I utlandet har jeg definitivt brukt mest tid og hatt det mest gøy i Mammoth, men parken i Breck og pudder'n i Alberta/B.C. må også nevnes.

Sånn ellers, hvordan er livet ditt om dagen og har du noen spennende planer for sommeren?

- Livet er helt sinnsykt bra om dagen. Det er deilig å ha en utdannelse i baklomma, og fritiden brukes på klatring, skating, downhillsykling og leking generelt. Jeg håper på en Bali tur mellom turnustjenesten min og jobbstart i september. Jeg har ikke surfet siden Marokko i julen.

Det er dette han snakker om i Bali... Foto: Henning Marthinsen

Generalsekretær Dagfrid Forberg sier følgende til å få Henning om bord:

- Henning vil gi masse energi, kunnskap og erfaringer til Snowboardforbundet og snowboardtalentene rundt i Norge. Vi er veldig glade for å få Henning om bord hos Snowboardforbundet og ser frem til fortsettelsen sammen!

Resten av forbundet er enige og ønsker deg velkommen i gjengen, vi gleder oss til høsten!

Pipen i Breck. Foto: Henning Marthinsen

Henning i Canada. Foto: Seb Lyon