NyheterFantastisk kjøring i dagens X games slopestylefinaler! Ståle i action. Foto: Frode Sandbech

Fantastisk kjøring i dagens X games slopestylefinaler! Ståle i action. Foto: Frode Sandbech

Gode prestasjoner av de norske i X Games

Skrevet av Julie Berge, 16. Mar, 2012

To fjerdeplasser og to femteplasser til nordmennene i slopestylefinalene i Euro X Games! Ståle og Kjersti havnet på hver sin fjerdeplass, og Aleksander og Silje endte på hver sin femteplass i dag. Gull gikk til Shaun White og Jamie Anderson. 

- Kunne like gjerne blitt pallen! sier landslagssjef Thomas Harstad som er sykt imponert over gutta.

Ståle endte i dag på en fjerdeplass i slopestylefinalen, bare to poeng bak Eric Willett som gjorde et veldig godt tredjerun, og dermed sikret seg tredjeplassen. Ståle leverte solig kjøring og det så lenge ut til at det skulle holde til pallen med hans 86 poeng i andre run. Aleksander falt dessverre i sitt siste run og endte på femte plass med 80,66 poeng. 

- Ståle og Aleksander kjørte på sitt aller beste i dag, og finalen hadde det høyeste nivået jeg har sett hittil i år. Fjerde- og femteplass i verdens beste selskap er vanvittig bra, sier landslagssjefen. 

Shaun White vant soleklart herrenes finale med 97 poeng i andre run. Amerikaneren imponerte stort under finalen i dag, med et run som inneholdt tre double corks på rad; en switch double cork 1080 og to double cork 1260s. Det er gått tre år siden White vant en slopestylekonurranse. Nå har han tatt to gull på to dager i X Games Tignes i superpipe og slopestyle, en meget sterk prestasjon.

Resultatliste herrefinale slopestyle:

1. Shaun White
2. Mark McMorris
3. Eric Willett
4. Ståle Sandbech
5. Aleksander Østereng
6. Sebastien Tourant
7. Chas Guldemond
8. Jamie Nicholls 

Saken fortsetter under bildet

Dame-update

Også i damenes finale var det høye poengsummer ute å gikk. Jamie Anderson vant med 98 poeng etter et fantastisk vinnerrun. De norske jentene endte på fjerde- og femtaplass, også her var det bare to poeng som skilte tredje og fjerdeplassen, hvor Kjersti endte som nummer fire til slutt.  

- Både Kjersti og Silje kjørte sine run som planlagt, og kom inn til fortjent fjerde- og femteplass, sier landslagssjef Thomas Harstad som er godt fornøyd med jentenes innsats.

Canadiske Spencer O'Brien kjørte inn til andreplass i dagens slopestylefinale, med Enni Rukajärvi fra Finland på tredje.  

Resultatliste damefinale slopestyle: 

1. Jamie Anderson 
2. Spencer O'Brien
3. Enni Rukajärvi
4. Kjersti Buaas
5. Silje Norendal
6. Sina Candrian
7. Jenny Jones
8. Cheryl Maas  
9. Aimee Fuller
10. Charlotte van Gils