NyheterKjersti Buaas vant X Games-bronse Foto: Snowboardforbundet

Kjersti Buaas vant X Games-bronse Foto: Snowboardforbundet

Kjersti Buaas tok bronse i X Games

Skrevet av Dagfrid Forberg, 28. Jan, 2012

BUTTERMILK, USA: Endelig klaffet det for Kjersti Buaas i X Games. Hun kjørte solid i slopestylefinalen og endte på 3. plass mens Silje Norendal havnet på en god 6. plass. Gjermund Bråten og Torstein Horgmo kvallet til slopestylefinalen som finner sted i morgen lørdag.

Jeg har fått så mange 4 plasser, så dette var utrolig deilig! forteller en glad Kjersti Buaas i Aspen, Colorado.

Det er ingen tvil om at dette er vanvittig stort. X Games regnes som den mest prestisjefylte snowboardkonkurransen, med nær 40 miliioner TV-seere.

Det var det første runnet som tok henne til pallen. - Jeg kjørte strategisk og tenkte heller å dra på mer etter hvert sier hun. Det gjorde hun lurt i for det første runnet var også det eneste hun fullførte uten å falle. Dagens forhold gjorde det vanskelig å få nok fart og var generelt preget av mye fall

 

6. plass til X Games debutant Silje Norendal

For første gang deltok Silje i X Games Aspen.

- Det er klart jeg ikke er helt fornøyd nå, sier en litt skuffet Silje om sjetteplassen. Det er så kjedelig å falle når det egentlig kunne gått veldig bra, sier hun.

Silje er kjent for et triks ikke mange andre jenter kan fs rodeo, som hun planla å sette på det siste av de fire hoppene i løypa. – Jeg innså fort at det ikke var mulig å sette trikset da jeg ikke hadde sjanse til å få nok fart, men uansett var det jo kjipt å falle og ikke få et bra run sier hun.

Både Silje og Kjersti skal kjøre slopestyle i VM i Oslo om to uker og kjøringen de viser i dag lover godt for mesterskapet på hjemmebane.

Gjermund Bråten og Torstein Horgmo til slopestyle finale i morgen

Totalt startet seks norske kjørere i slopestyle elimineringen fredag morgen. Det var generelt vanskelige forhold i dagens konkurranse etter 20 cm snøfall i natt. Man fikk rett og slett ikke nok fart men Torstein og Gjermund kjørte utrolig bra og endte som nr. to og fire før finalen.

Ståle Sanbech og Torgeir Bergrem har følgende kommentarer om sine kompiser og landslagskolleger:

- Imponerende kjøring av Gjermund og Torstein. Jeg har troa gull for Torstein, sier Torgeir.

- Hvis jeg skal tippe blir det pall på begge. Mark Mc.Morris og Sebastien Toutant er selvsagt også farlige i finalen men jeg har skikkelig trua sier Ståle.

Stian Siversen kvalifiserte som nr. 20 til morgendagens finale i snowboardcross. Som de andre slet han med farten og god nok gli, men i en finale kan alt skje.

Snowboardcross finalen starter kl. 14.00 lørdag mens Slopestyle finalen starter kl. 19.30 USA tid. Norsk tid + 8 timer

Live streaming: http://www.freestyletv.net/xgames/livestream-x-games-aspen-2012/