NyheterFredrik Austbø skal konkurrere mot sine egne trenere på søndag

Fredrik Austbø skal konkurrere mot sine egne trenere på søndag

Landslagstrener Per Iver i hardtrening før NM!

Skrevet av Julie Berge, 23. Mar, 2012

Det er ikke bare landslaget som stiller til start i årets NM. Blant de 150 påmeldte er også landslagstrenerne. Vi har tatt en prat med Per Iver som i hele år har lagt en strategi for NM, han har hatt en skjult plan om å vinne alt i årets NM!

- Jeg vil jo selvfølgelig gruse de jeg vanligvis er trener for, ler landslagstrener Per Iver Grimsrud.

Med et smil om munnen forteller han at trenerne har trent i skjul når kjørerne har hatt fri fra konkurranser, og at de skal gjøre hva de kan for å vinne i norgesmesterskapet, han tror imidlertid ikke det blir lett.

- Jeg må jo forsvare tittelen fra i fjor, men det kan bli hardt å slå gutta som har kjørt sykt bra i år, sier han som vant NM i slopestyle i fjor. Denne uken har han besøkt pipen i Wyller flittig for å finpusse på godformen. Langtidsstrategien for å vinne i NM vil han ikke avsløre.

- Nå gjenstår det å se om landslaget takler å kjøre under norske forhold. Det er jo litt annerledes enn i de store konkurransene i USA. I slopestyle tror jeg det blir vanskelig for de gamle å slå de unge uansett, der er de gode!

Farlige konkurrenter

Også landslagssjef Thomas Harstad og Sondre Hylland som er rekruttansvarlig skal stille til start i NM.
- Jeg tror Thomas kan bli en farlig konkurrent i halfpipe, sier Per Iver. Når det gjelder Sondre er han visst ikke like farlig

- Hylland er god på hopp, i slope og big air, men han og jeg er vel på lik linje.

- Uansett hvordan det går, blir det fett i NM, jeg gleder meg til å se kjente fjes igjen og ha det gøy, avslutter Per Iver, som bekrefter at både landslaget og trenerne synes det er stas å være med i NM.