NyheterGratulerer til Silje, Gjermund og Torgeir med pall i dagens TTR konkurranse!

Gratulerer til Silje, Gjermund og Torgeir med pall i dagens TTR konkurranse!

Rent bord for Norge i Australia

Skrevet av Trude Alnæs, 27. Aug, 2013

PERISHER/ AUSTRALIA: Landslaget er for tiden i Australia, Perisher, på samling. 4-stjerners eventet The Mile High by Carlton Dry ble arrangert som en del av World Snowboard Tour. Våre norkse kjørere gjorde rent bord i dagens finaler i Slopestyle.

Landslagstrener for jentene, Sondre Hylland, er for tiden i Australia med resten av vårt Norske crew. Han har laget en fin oppsummering fra finaledagen i Perisher. 

- For en finaledag det har vært her i Perisher, Australia! Vi kan starte med å quote legenden Drew Stevenson (tidligere Onboard Mag og TTR) som under konkurransen jobbet som starter og allround alt mulig mann med stålkontroll! Han kommenterte så fint under premieutdeling: "This was the Norwegian Championships at The Charlton Dry Mile High in Perisher" sagt med glimt i øyet. Og ja, det gikk veldig bra sett med norske øyne. Australierne ble også vitne til den første trippel som noen gang er satt i konkurranse i landet, både i slopestyle-finalen og bigair-finalen. I slopestyle var det engelskmannen, Billy Morgan som satt en backside trippel på siste hoppet, men det holdt ikke til å slå Gjermund Bråten sitt meget stabile og cleane run som besto av blunt 270, fs lip 270, boardslide 450, cab 900, bs dobbel 10, fs dobbel 10. Torgeir Bergrem satt et meget bra run på sitt første forsøk som besto av lip slide, cab 270, switch boardslide 270, cab 900, tåmakka fs7, bs 10 late cork og det holdt til en sterk 3.plass. Grattis gutta!

Slopestyle menn

1. Gjermund Bråten (NOR)

2. Billy Morgen (GBR)

3. Torgeir Bergrem (NOR)

Pallen til guttene. Foto: Per Iver Grimsrud / Snowboardforbundet

I jentenes slopestyle tok vår egen Silje Norendal tidlig kontroll over finalen, med å sette sitt første run som besto av 50-50, boardslide 270, 50-50 bs 180 på shootouten, ssbs 180, fs 360, bs 540. Zeller fra USA kom på 2.plass og Brooke Voigt fra Canada kom på 3. plass.

Kjempestart for de norske i årets første World Snowboard Tour konkurranse.

Slopestyle jenter:

1. Silje Norendal (NOR)

2. Michelle Zeller (USA)

3. Brooke Voigt (CAN)

 

Winner takes all Bigair

Så var det en "winner takes all" Bigair konkurranse for både guttene og jentene.

På jentesiden ble det en konkurranse mellom Silje Norendal og Helene Olafsen. Der trakk Silje det lengste strået med en meget bra frontside rodeo 720 og en bs 540. Helene fikk en kjempe oppsving etter å ha falt i slopestyle-kvalifiseringen og leverte blant annet en stor bs 540 og en frontside 720! Fantastisk prestasjon av begge jentene. Gøy å se en veldig stabil Silje og en Helene som løfter seg så til de grader og leverer en veldig bra prestasjon.

På guttesiden ble det en "Trippel or Go Home" konkurranse. De norske gutta leverte, første mann ut var Ståle Sandbech som landet sin bs trippel, så var det engelskmannen Morgan igjen som landet sin, så var det australieren Scotty James, deretter var det supertalentet Emil Ulsletten (NOR) som landet sin swich bs trippel. Det var mildt sagt ikke lett å være dommer.  Til slutt så var det Billy Morgen (GBR) som stakk av med seieren. Han gikk veldig stort. Men uansett bra av Ståle og Emil, dette er også første gang Emil prøver/lander en trippel i konkurranse!

Alt i alt var dette en fantastisk start på konkurransesesongen og arrangementet ble veldig bra med en meget bra park, flinke arrangører/park crew og bra vær:) Takk Perisher og Mile High!

Resultater kan lastes ned på at www.themilehigh.com.au 

Check http://www.facebook.com/AUS.SNOW.PROTOUR

#themilehigh13