NyheterFølg våre norske kjørere i natt under slopestyle finalen. Her fjorårets pall i samme konkurranse. Foto: Burton Europe

Følg våre norske kjørere i natt under slopestyle finalen. Her fjorårets pall i samme konkurranse. Foto: Burton Europe

Sesongens første store World Snowboard Tour konkurranse

Skrevet av Trude Alnæs, 12. Sep, 2013

CARDRONA, NEW ZEALAND: Denne uken arrangeres Burton High Fives presented by Mini som sesongens første konkurranse i World Snowboard Tour. Norge stiller sterkt med kjørere som Torstein Horgmo, Silje Norendal og fjorårets vinner Mikkel Bang. Følg de norske kjørerene live i natt

Sterkt norsk lag klar til start

Det norske snowboardlandslaget har brukt sommeren effektivt på å forberede seg til kommende sesong og den siste måneden har blitt tilbragt i vinteromgivelser på New Zealand og i Australia. 6 av 10 finaleplasser var norske under 4Star TTR Mile High konkurransen i Australia forrige helg, og gullet ble norsk på både dame- og herresiden.

-Etter over en mnd med samling i NZ og Australia er hele landslaget i god form, sier landslagstrener Thomas Harstad. Gjermund og Silje vant begge konkuransen i Australia forrige uke og viser at de er i knallform foran sesongens første 5Star TTR. Jeg tror de norske kjørerne har en veldig god mulighet til å posisjonere seg høyt i denne konkurransen, da vi stiller med mange utøvere og alle viser seg å være i super form. 

Blant de norske kjørerne som deltar i slopestyle er Mikkel Bang, som vant Burton High Fives da eventet ble avholdt for første gang i fjor og Ståle Sandbech (20) fra Rykkinn som tok tredjeplassen og stod sammen med Mikkel på pallen. Torstein Horgmo (26) fra Trondheim er endelig tilbake etter et ankelbrudd han pådro seg under European X-games i mars, og vil delta dersom ankelen tilsier det. Øvrige norske landslagskjørere som deltar er Ulrik Badertcher (25) fra Nittedal, Gjermund Bråten (22) fra Ål, Silje Norendal (20) fra Kongsberg, Emil André Ulsletten (20) fra Dombås og Torgeir Bergrem (21) fra Klæbu. Ingen norske deltar i halfpipe.

Relevante linker:

World Snowboard Tour http://www.worldsnowboardtour.com/

Burton High Fives eventside http://www.burton.com/default/usopenqual_splash.html/

Live stream: http://www.burton.com/default/usopenqual_splash.html