NyheterStian i kvalikk. Foto: FIS-Snowboard

Stian i kvalikk. Foto: FIS-Snowboard

SOLID KVALIFISERING I SNOWBOARDCROSS

Skrevet av Trude Alnæs, 25. Jan, 2013

STONEHAM, CANADA:  Parallelt med X games i USA arrangeres FIS VM i Canada.  Sitan Sivertzen (23) fra Kongsberg, Helene Olafsen (22) fra Kolbotn og Christian Ruud Myhre (21) fra Kongsberg, har alle kvalifisert seg til finalen på lørdag med gode marginer. Hilde Katrine Engeli (24) fra Dombås endte som nummer fire i parallellslalåm

Kald fornøyelse

Kvalifiseringsdagen i SBX var preget av ekstremt kaldt vær. Temperaturmåleren viste minus 29 og med vinden tilsvarte dette opp mot minus 40 effektive grader. De norske kjørte likevel godt og er nå alle klare for finale på lørdag ettermiddag norsk tid.

Stian klar for gull

Stian kvalifiserte seg som nummer åtte i gårsdagens renn og sier selv han har mye å gå på før morgendagens finale. Han er klar over hvilke justeringer som skal gjøres og føler seg klar for å jakte på gull i finalen:

- Etter forholdene med 29 blå, er jeg fornøyd med å kvalle innenfor topp 10. Jeg vet jeg har ting å gå på, så er veldig klar for finaler lørdag.

Helene Olafsen som nummer fem

Det er ingen tvil om at Helene er tilbake i bedre snowboardform enn på lenge. Grunnet kneskader har det gått to sesonger siden tidligere VM-vinner sist konkurrerte i snowboardcross. Likevel kvalifiserte hun som nummer fem og er selv godt fornøyd:

- jeg kvalla som nummer fem og er fornøyd med plasseringen, men mye å gå på!

Første VM for Christian Ruud Myhre

For kongsberggutten Christian Ruud Myhre er dette første VM og han har godt grunn til å være stolt av sin egen prestasjon:

- Dette er mitt første VM og jeg er derfor veldig fornøyd med å kvalifisere som nummer 25. Om løypa sier han: Den er veldig kul å kjøre. Jeg er klar for lørdagens finale, det blir gøy og spennende.

Hilde-Katrine Engeli som nummer 4 i parallellstorslalåm

Hilde Katrine Engerli (24) fra Dombås endte på 4. plass i dagens finale i paralellstorslalåm. Bronsen glapp med 26 hundredeler, men 4. plass er fortsatt en utrolig bra plassering. På søndag skal hun forsvare verdensmestertittelen hun innehar fra forrige VM i paralellslalåm.

FIS VM i snowboard arrangeres i alle grener men på grunn av X games i Aspen hvor landslaget i freestyle er tilstede har vi kun deltakere i snowboardcross og parallellslalåm.

Eventside: http://www.snowjamboree.com/races/LG-FIS-worldcup/snowboardcross-en

Program:

Lørdag 26.01: 17.00-18.40 norsk tid: finaler snowboardcross. Live eurosport 2

Søndag 27.01: 15.00-17.00 norsk tid: parallellslalåm kvalifisering / 19.00-21.00 finaler