Nyheter3. plass i slopestyle. Foto: Snowboardforbundet

3. plass i slopestyle. Foto: Snowboardforbundet

Ståle gjør det igjen!!

Skrevet av Trude Alnæs, 16. Des, 2012

BRECKENRIDGE, USA: Ståle Sandbech (19) fra Rykkinn har vært på pallen i tre av de siste tre konkurransene han har deltatt i. Denne gang slopestylefinalen i Dew Tour, og han tenker ikke stoppe der. 

Ståle sikter høyt
Forrige uke tok han 3. plass i Air & Style Beijing, i går tok han 3. plass i big air og i dag avslutter han Dew Tour med 3. plass i slopestyle. Selv spøker han med at han ikke samler på tredjeplasser, men pallplasseringer samler han mer enn gjerne på og nå sikter han oppover på pallen: 

- Jeg er veldig fornøyd med dagen i dag. Det var veldig vanskelige forhold med mye vind og snø men det holdt til pall. Jeg er veldig gira på å se hvor bra jeg kan gjøre det videre denne sesongen og har en god følelse for fortsettelsen. Nå går jeg for gullet! sier Ståle fra USA.

Landslagssjef Thomas Harstad gir han ros og sier det kun er snakk om marginer som skiller Ståle fra å være på toppen av pallen:   

 - Ståle har jobba beinhardt med trening i hele høst og kjørt knallhardt på snowboard de siste to årene. Resultatene av dette ser vi nå!

Vanskelige værforhold

Finalen var preget av dårlig vær. Mye vind og snø gjorde det vanskelig for kjørerne. Flere slet med fart inn i hoppene og balanse i landingene, og Ståle leverte et run han var sikker på at han kunne lande. Med dette ble han kun slått av gårsdagens vinner av big air og dobbel x games vinner Mark McMorris (1. plass) og vm vinner, amerikanske Chas Guldemond (2 plass).  

Torstein Horgmo ble nummer 1 i kvalifiseringen tidligere i uken og viser med dette at han absolutt har noe å gjøre i toppen. Dessverre var han uheldig i sin siste landing i et ellers perfekt run. Dette ga han 7. plass i dagens finale.